Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya swingers  pasangan Melayu (yang diyakini beragama Islam) dah lama bertapak di Malaysia. Cuma sebelum ni mereka cuma berani dedahkan di laman Tumblr. Itu pun wajah mereka ditutup. Dalam Tumblr, mereka giat cari pasangan zina Siap ada yang berzina secara threesome — suami, isteri, orang luar berzina bersama. Ada juga yang cari pasangan zina untuk…

Read More
pendekar awang kelana

Pendekar Awang Kelana

Pendekar Awang Kelana. TOK AWANG KELANA: PENDEKAR UPAHAN INGGERIS • Ketika Hugh Clifford merasakan satu kerugian besar yang ditanggung oleh pihak Inggeris dalam menangani gerakan pemberontakan di Negeri Pahang yang dicetuskan oleh Tok Gajah, Beliau merasakan alangkah baiknya jika mereka mendapatkan khidmat pendekar dari kalangan Melayu sendiri, kerana sudah pastinya mereka lebih mengetahui selok-belok ilmu…

Read More
steve job cipta iphone

Steve Job Cipta Iphone ?

Steve Job Cipta Iphone ? Steve Job dalam satu sidang, beliau ditanya oleh seorang lelaki secara sinikal, “apa yang kau dah buat selama 7 tahun lepas?” Conference ini pada tahun 1997. Pada tahun ini, tidak banyak produk inovatif yang dihasilkan oleh Apple. Jadi, lelaki tersebut macam tak puas hati dengan apple tanpa ada apa2 produk…

Read More
thermomix

Menyesal Beli Thermomix ?

Menyesal Beli Thermomix ? Dari korang beli mesin thermomix lambat nak mampus terkebek kebek nak memasak, nak buat teh tarik pun sampai sejam. 7k tu kau beli mesin basuh pinggan install kat dapur korang. Nyonya sumbat je semua sebelum masuk tidur. Resepi dia senang yakmat. Seketul sabun dishwasher & set hot water wash (for minyak…

Read More
Cara Trading Yang Simple Tapi Untung

Cara Trading Yang Simple Tapi Untung

Cara Trading Yang Simple Tapi Untung ?Kadang-kadang aku rasa hidup aku ni macam trading saham. Selalunya kalau nak untung ikut trend pasaran. Masalahnya aku selalu memilih pada menentang arus. Entahlah. Memanglah kalau telahan dan analisa aku betul, aku akan untung besar. Tapi kalau tidak tentu pelaburan dan usaha yang aku buat tu kelaut. Orang yang…

Read More
dato maharajalela

Dato Maharajalela

Dato Maharajalela. SOHIBUSSAMAHAH DATO’ MAHARAJALELA. Dato Maharaja Lela yang menyandang nama sebenar Pandak Limo Bin Machang Lela Tok Mahmud adalah berketurunan anak Raja Bugis, Daeng Selili. Beliau yang berasal dari Daerah Luwuk, Sulawesi berhijrah ke Perak pada zaman pemerintahan Sultan Mudzaffar Shah III. Sultan berbesar hati di atas kedatangan ulamak besar ini lantas melantiknya sebagai…

Read More
Scammer Islamik

Orang Kerajaan Pemalas ?

Orang Kerajaan Pemalas ? Jom baca lagi pendapat di bawah Orang Kerja KERAJAAN ni semua PEMALAS 1. Tapi, siapa yg kasi repair jalan depan rumah awak tu ? Traffic light yg dekat simpang nak keluar taman rumah awak tu hari hari ada lampu kan ? 2. Kalau pergi hospital bila sakit, siapa yg kasi ubat…

Read More
Negeri Terakhir Jajahan British ?

Negeri Terakhir Jajahan British ?

Negeri Terakhir Jajahan British ? Negeri terakhir yang sukar dijajah oleh British. Masa zaman pihak British menjajah dahulu, negeri yang paling terakhir dan paling sukar mereka nak jajah adalah TERENGGANU, sebabnya wujud dua insan yang disegani oleh pihak British. Beliau adalah Sultan Negeri yakni Sultan Zainal Abidin lll dan seorang lagi adalah orang kanannya yakni…

Read More
Raja Abdulullah Sebagai Sultan Johor

Raja Abdulullah Sebagai Sultan Johor ?

Raja Abdulullah Sebagai Sultan Johor ? Selepas Sultan Ali Jalla mangkat, maka Bendahara hendak merajakan Raja Abdullah sebagai Sultan Johor yang baharu namun Raja Abdullah menolak. Maka Bendahara telah menabalkan abang Raja Abdulah iaitu Raja Mangsur sebagai Sultan Johor yang baharu bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah III ( 1597-1615 ). Selepas menjadi Sultan, Sultan Alauddin…

Read More
tengku asmadi atomy

Tengku Asmadi Atomy

Tengku Asmadi Atomy. Lelaki yang ku kenal ini tidak kenal erti kalah. Dia sentiasa bangkit dalam apa jua situasi dengan idea ataupun peluang baru.Lelaki yang ku kenal ini konsisten dan istiqamah dalam setiap tindakannya. Dia sentiasa kotakan apa yang dia katakan. Sifatnya sentiasa merendah diri walau setinggi manapun kejayaan yang dicapainya. Lelaki ini yang selalu…

Read More
Pengasas Sebenar Kuala Lumpur

Pengasas Sebenar Kuala Lumpur

Pengasas Sebenar Kuala Lumpur ? YAP AH LOY BUKA KUALA LUMPUR ? INI PEMBOHONGAN ! Dalam buku Sejarah Sekolah Kebangsaan Kuala Lumpur dibuka oleh pendatang Yap Ah Loy. Fakta sejarah ini amat pelik sekali. Dimana logiknya tanah di diami majoriti bangsa Melayu dibuka oleh pendatang dari China? Naratif songsang ini telah diperjuangkan 董总 Dong Zong…

Read More
pendekar awang kelana

Kehebatan Laksamana Hang Tuah

Kehebatan Laksamana Hang Tuah. Kehebatan hulubalang melayu Dato’ Laksamana Hang Tuah. Mungkin kita tau sedikit sebanyak tentang laksamana,tapi mari kita kaji lagi seperti apa hebatnya laksamana kita ini. Agak panjang penulisannya,selamat membaca! 1. Sisi Pendekar/Heroic Banyak sebenar sisi pendekar yang harus kita banggakan oleh kita dalam membicarakan tentang Laksamana Hang Tuah. Hang Tuah ialah pendekar…

Read More