Month: September 2022

Jangan Buat PALATAU

Kita boleh nampak orang yang cepat/mudah mempercayai teori konspirashit adalah mereka yang kurang pendidikan. Perangai taik-taik konspirashit mmg jenis malas tabayyun. Islam ajar kalau dapat ….

Zhaf Sebagai Pengkritik Filem

Kekurangan Zhaf sebagai pengkritik filem, dia kurang vocab term dalam hal teknikal dan pengetahuan dalam disiplin filem. Sama ada, shit atau infinity shit dan star ….

Sewa Mesin Fotostat Saudagar Copier

7 SEBAB MENYEWA MESIN FOTOSTAT DARI SAUDAGAR COPIER LEBIH MENGUNTUNGKAN ANDA 1. DAPAT MENGURANGKAN BAYARAN CUKAI SYARIKATPerbelanjaan dalam proses pembaharuan sewa yang berulang dapat mengurangkan ….

Post Partum Lepas Bersalin

5 benda suami nak kena tahu tentang isteri yang lepas bersalin ( post partum ) #1 – Buang air besar dan kecil kali pertama lepas ….

Sambal Bilis Rangup

Akak nak share resepi SAMBAL BILIS RANGUP yg orang duk jual tu. Akak dah buat memang rangupp berhari2 tau.. Makan dgn apa saja pun sedap..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹Yang ….

Petua Sambal Belacan

PETUA SAMBAL BELACAN Tips 1Bakar belacan sekejap supaya smbal kita lebih beraroma Tips2Guna asam jawa yg dibancuh dgn air suam.petua supaya sambal belacan tahan lama ….

Tun Daim Zainuddin

Siapa Tun Daim Zainuddin, orang kanan Tun Dr Mahathir (part 1) Dalam Pandora Papers, yang membocorkan rahsia kekayaan billionaire dan orang-orang ternama, ada nama Tun ….

Wira Mukhtiar Singh

WIRA YANG DILUPAKAN? Mungkin tak ramai daripada kita yang pernah dengar kisah pasal Inspector. Mukhtiar Singh a/l Sodagar Singh yang berjaya membunuh 18 orang pengganas ….

Beli Mesin Cuci Pinggan

Dari korang beli mesin thermomix lambat nak mampus terkebek kebek nak memasak, nak buat teh tarik pun sampai sejam. 7k tu kau beli mesin basuh ….

Pemakaian Mask Covid

Masyarakat perlu dididik utk menggunakan Mask … Pemakaian mask itu berdasarkan jam kepenggunaan ( waktu anda memakainya ) 1. Mask yang N100 ( 3 layer ….