recycle baju lama

Recycle Baju Lama

Alhamdulillah, jumaat lepas kami sekeluarga berjaya recycle baju lama, bukan sikit, tapi sampai 7 plastik. hahhaa, ini semua plan macam nak pindah rumah baru. Insyaallah, kalau ada rezeki, kita pindah…
cikgu amir jutawan uptrend

Cikgu Amir Jutawan UPTREND ?

Hahhaah, tajuk dia lain dari dalam cabaran ? memang kalau korang tak tahu, dalam banyak-banyak cikgu yang paling best, tentu sekali kawan kami cakap, cikgu Amir paling best masa sekolah…
Yabang Jinbara Khalifah Qasidah

Yabang Jinbara Khalifah Qasidah

Yabang Jinbara Khalifah Qasidah ? Hari ni bangun awal cek aku punya keyword list masuk blog, ada orang cari pasal Yabang kumpulan Khalifah. Hahha, ini memang suara unik, adakah Yabang…
fries and burger on plate

Food Festival Sangat Best

Memang seronok, kalau korang pergi Food Festival sangat best. Bayangkan dalam tuh macam-macam makanan ada, hahaha, memang best, kalau korang jenis orang sponsor, bos ajak makan, dalam tuh macam-macam makanan…
bubur jagung shah alam

Bubur Jagung Shah Alam

Bubur jagung shah alam ? Salam sejahtera semua, apa khabar ? Buat anda yang setia membaca blog saya yang tak berapa nak cun ni, jomlah petang ni saya nak share…
bento iwan fals

Bento Iwan Fals

Bento Iwan Fals ? Sebut tiga kali nama ku "BENTO BENTO BENTO". Itulah nyanyian oleh iwan fals, yang di jamming semula oleh meor, nikbinjidan dan saya, semasa di Pekan frinjan…
buffet ramadhan area bangi

Buffet Ramadhan Area Bangi

buffet ramadhan area bangi ? Alhamdulillah, dah masuk puasa nih, korang nak try berbuka di luar ? Ke korang saje saje jalan bangi nak jumpa dengan member, atau saje saje…
rhoma irama

Rhoma Irama Nasyid Dangdut

Rhoma Irama Nasyid Dangdut ? Bila kau kata lagu Dangdut, tentu sekali ramai terbayangkan gelek ala-ala mas  idayu, amalina, haida, sheeda, dan macam-macam nama ratu dangdut malaysia. Itu belum lagi…
sewa sampai mati

Sewa Sampai Mati

Hooo, betul ke nih, memang kita akan sewa sampai mati ? Itulah yang menjadi igauan anak muda sekarang. Rumah di bandar raya utama, semakin MAHAL, memang kita tak boleh lari…
phd pening kepala

PHD Pening Kepala ?

Doctor of Philosophy -PhD Phd pening kepala ? Apa kebenda ni ? Anda buat phd dekat engineering faculty, so maknanya anda akan jadi philosopher engineer ? hooo. Dah ada phd,…
Nasi Lemak Shah Alam

Nasi Lemak Shah Alam

Cerita pasal nasi lemak shah alam ni banyak. Jadi yang ni kiranya episod pertama, cerita sejarah nasi lemak yang pernah wujud dekat shah alam nih. Nasi Lemak UTC Mahal ?…
imam sebuah filem wasiat

Imam Sebuah Filem Wasiat

Imam Sebuah Filem Wasiat ? PENGARAH: Mior Hashim Manap LAKON LAYAR: Mior Hashim Manap PELAKON: M. Nasir, Faizal Hussein, Vanidah Imran, Rahim Razali, Natasha Charmaine, Omar Abdullah, Jalaluddin Hassan, Dewa…