hattan sekolah berita awani

Hattan Sekolah Berita Awani ?

Hattan Sekolah Berita Awani ? Netizen meluat apabila Dato’ Hattan ‘bersyarah’ pembaca berita selepas telefonnya tiba-tiba mati. Pemergian mengejut vokalis XPDC, Mael atau nama sebenarnya Syed Ismail Syed Ibrahim, malam tadi mengejutkan ramai pihak terutama peminat kumpulan rock lagenda itu. Salah seorang yang diberi peluang berkongsi cerita mengenai Allahyarham Mael ialah penyanyi senior Dato’ Hattan,…

Read More
selective focus photography of silver colored engagement ring set with pink bow accent on throw pillow

Bad Vendor

BAD VENDOR ? lama nuha perap nak story mori pasal ni. daripada nuha tengah hot meletop-letop sampai dah cool, dah malas nak ingat. dah kahwin da pon kan. but still nuha nak buka cerita juga as iktibar dan precaution kepada b2b sekalian especially b2b Melaka area Bukit Rambai since kami and that vendor end the deal just like…

Read More
kelas blog seo kemunting

Kelas Blog SEO Kemunting

Kelas Blog SEO Kemunting? Salam sejahtera semua, saya baru balik dari MELAKA haritu, sempat mengajar anak anak Zety Hafiza Fantastic STAR. Hooo, nampaknya saya tak sangka dalam sesi JOM HEBAT MELAKA, kami suami isteri diberi paling banyak masa untuk bercerita dan berkongsi konsep asas tentang blog, teknik SEO, dan cara bercerita berdasarkan pengalaman. Alhamdulillah, dapat…

Read More
rezeki makcik nasi lemak

Rezeki Makcik Nasi Lemak

Rezeki makcik nasi lemak ? Assalamualaikum. Apa khabar semua? Sarapan nasi lemak tak pagi tadi? Hihi.. Mentang-mentang nak cerita pasal nasi lemak. Kenapa tiba-tiba kita nak cerita pasal makcik penjual nasi lemak tu? Analogi je tu.. Siapa tahu dan pernah kira, ada berapa orang makcik, pakcik, atau anak yang membantu ibunya jual nasi lemak di…

Read More
jasmine tomyam bukit jelutong

Jasmine Tomyam Bukit Jelutong

Jasmine Tomyam Bukit Jelutong ? Aktiviti lepas COD shaklee ialah biasanya pergi makan. Lepas hantar set basic vitalea dan vitamin C kepada kak maslinah , kitorang cari tempat makan kat area bukit jelutong. Yang ni area kaw kaw punya ramai, oh sebab ada apartment, adui. Oklah, tengok kedai, macam meriah, tapi kedai mamak, semua nak…

Read More
zaman kejatuhan shopee

Zaman Kejatuhan Shopee ?

Zaman kejatuhan Shopee. Semua seller terkesan. Sales menjunam sampai 70%. Ingat sy sorang je. Rupanya nak katakan semua seller macam tu. Sebabnya berpunca pada shopee sendiri. Terlalu angkuh. Terlalu selesa bila dah naik. Tanpa fikirkan kesan akan datang. Free shipping dah takda lagi. Seller dikenakan macam2 fee dan fee semakin meningkat. Buyer dah tak boleh…

Read More
rokok bazir duit

Rokok Bazir Duit

Rokok Bazir Duit ? **Khusus untuk para perokok yang didalam hatinya memiliki keinginan untuk berhenti Merokok** Saban tahun, diperhatikan rokok telah menjadi barang wajib yang dipilih oleh kerajaan untuk dinaikkan kadar cukai dan seterusnya dinaikkan harga… Harga sekotak rokok popular dahulunya RM 12.00 pada tahun 2013… kini sudah meningkat menjadi RM 17.00 sekotak… (Peningkatan RM…

Read More
rahsia minda jutawan

Rahsia Minda Jutawan

Rahsia minda jutawan ? “Kalau nak dunia, kena ada ilmu dunia. Kakau nak akhirat, kena ada ilmu akhirat. Kalau nak dunia dan akhirat, kena ada kedua-dua ilmu dunia dan akhirat.” Macam pernah dengar je kan ayat-ayat tu? nasihat tentang ilmu tu bukanlah satu rahsia – sapa-sapa pun boleh tau pasal tu. Begitu juga sebenarnya tentang…

Read More
bengkel kuih raya planta

Bengkel Kuih Raya Planta

Bengkel Kuih Raya Planta ? Salam sejahtera semua, sejak dua menjak ni, nampaknya, saya asyik buat cerita pasal VLOG je, hooo, dah macam-macam cara yang saya belajar pasal VLOG ni. Hhehee, apapun, nampakanya part 1 dan part 2 dah siap, sekarang ni tinggal nak buat video khas aksi para blogger blogger hebat pulak. Oklah jom…

Read More
tips beli santan kotak

Tips Beli Santan Kotak

Tips beli santan kotak? Sebelum bandingkan harga, disarankan bandingkan kandungan lemak terlebih dahulu.. Ada 4 jenis sebagai contoh kat sini 1) santan kara -kandungan lemak 24g per 100g2) santan ayam brand biasa – lemak 20.5g per 100g3) santan ayam brand 45% kurg lemak (reduced fat) – lemak 13g per 100g4) santan ayam brand super light…

Read More