kenapa perempuan sangat manja

Kenapa Perempuan Sangat Manja ?

Kenapa Perempuan Sangat Manja ? Perempuan berjiwa sensetif. Tak kire laa sekasar mana pon perwatakannye. Perempuan suka dibelai, dimanja dan diberi perhatian. Sebab tu kalau dengan lelaki yang caring perempuan cepat cair.. Perempuan ni senang merajuk tapi susah nak marah. Tapi kalau dah marah puting beliung jadinya. Perempuan ni cerewet. Mesti nak dapatkan yang sebijik,…

Read More
teater atas pokok

Teater Atas Pokok

Hari ahad lepas, kitorang dengan bangganya nak layan teater atas pokok. Sebab tengok pada hari sabtu, teater ini sangatlah best. Mana tak bestnya, semua lakonan, semua set tuh adalah atas pokok betul, bukan pokok kelapa, atau pokok pisang, tapi pokok angsana rasanya. Bawak budak budak ni tengok teater, parking susah, last last tengok 30 minit,…

Read More
tilam coway

Tilam Coway Tipu

Tilam coway tipu ? “SERIUS TAK TIPU, Macam Ni Rupanya Rasa Tidur Atas Tilam Coway, Macam Tidur Atas Tilam Hotel 5* Haaa, kan sis dah kata.. memang berbaloi sangat kalau pasang Premium Matress Coway ni. Memang premium sangat rasanya dengan serendah RM 139 shj bulanan KENAPA PERLU BELI TILAM COWAY ? Bukan itu sahajaAnda juga…

Read More
forever living

Forever Living Produk Sampah ?

Forever Living PRODUK SAMPAH?..Meh dengar .. Apa kata Para Saintis yang berkecimpung dalam bidang sains tentang FOREVER LIVING PRODUCTS.. Mereka adalah Panel Penasihat Saintifik ( Scientific Advisory Board ) untuk produk forever yang sudah ‘ngaji’ dah lebih 30-40 tahun.. Bak kata sampai mereka tua lah .. Yang cakap Forever ni produk sampah cuba tanya mereka…

Read More
bank islam

Kritikan DSAI Perbankan Islam

kritikan dsai perbankan islam ? Tertarik dengar ucapan DSAI di majlis ilmu mingguan yang diadakan di Kediaman Rasminya yang mana beliau tidak setuju argument Bank Islam itu bila mahal maka seperti ayam sembelih dengan tak sembelih, maka perlu kita beli ayam sembelih walaupun mahal.. DSAI membidas kenyataan itu lalu menyatakan:- “Bagi saya itu bukan harus…

Read More
hotel ritz garden

Hotel Ritz Garden

Sebenarnya gua nak tidur area lumut masa habis kenduri fariz anak mak lang, harituh, tapi tah macam mana, kesian pulak gua  tengok area lumut. Memang boleh kata mati. Hotel lama gua duduk dulu, lumut country resort, dah boleh jadi lokasi filem seram. Macam mana pun kitorang balik area manjung, tengok ada tempat tidur best pulak…

Read More
senarai formula copywriting

Senarai Formula Copywriting

Senarai formula copywriting ini boleh digunakan untuk menulis iklan atau blog atau apa sahaj marketing yang anda lakukan untuk mendapatkan jualan. Gunakan formula dibawah sebaiknya. Selamat belajar AIDA (Attention, Interest, Desire, Action) AIDA ialah model pemasaran dan jualan yang popular yang digunakan untuk mencipta mesej pengiklanan dan pemasaran yang berkesan. Model ini berdasarkan idea bahawa…

Read More
review selendang nikah

Review Selendang Nikah

Review Selendang Nikah ? Pada kesempatan kali ini, kita akan membahas tentang Selendang Nikah. Selendang Nikah merupakan salah satu elemen penting dalam busana pengantin, terutama bagi pengantin perempuan. Selendang ini memiliki peran yang sangat penting dalam melengkapi tampilan pengantin pada hari pernikahan. Bagi sebagian orang, memilih selendang nikah mungkin terkesan sepele. Namun, bagi pengantin, selendang…

Read More
kelemahan israel

Kelemahan Israel ?

Kelemahan Israel yang paling ketara adalah kurangnya kepercayaan pada diri sendiri. Ini disebabkan oleh rasa takut terhadap kemungkinan dihancurkan yang berasal dari beberapa tradisi agama dan kepercayaan yang ada di wilayah itu. Ini dapat dilihat dari cerita yang dibagikan oleh Syaikh Maulana Tariq Jamil ketika ia sedang melakukan dakwah di Jordania. Ketika rombongan Syaikh Maulana…

Read More
otak kanan melayu hebat

Otak Kanan Melayu Hebat

Otak kanan melayu hebat ? Saya macam biasa akan menulis tentang keywords yang masuk dalam blog saya, bila tengok nuffnang, ada juga orang yang cari tentang otak kanan melayu. Hmm, satu benda yang saya nak ulas dan beritahu anda, memang orang melayu kita hebat. Walaupun begitu, mereka ini ada yang popular dan ada juga yang…

Read More
akal fikiran membezakan kita

Akal Fikiran Membezakan Kita

Akal Fikiran Membezakan Kita ? Semua makhluk Allah ada otak cuma yang membeza manusia mempunyai akal fikiran. Selalu kita dengan “fikir sebelum buat”. Jangan ada sesalan di kemudian hari. Perkara ni berlaku depan mata kami sekeluarga semasa perjalanan dari Kulai ke Klang kat masa terjadi ni dekat klia. Perjalanan yang jauh dari Kulai meletihkan tapi…

Read More
arena rock keras sinarfm

Arena Rock Keras SinarFM

Arena Rock Keras SinarFM. Masa zaman SINAR dibawah big boss @rostam , sinarFM jadi gile rock nroll, mana taknya, boleh dikatakan, semua lagu rock yang tak pernah dengar , akan keluar kat sini. Aku rindui zaman sinarFM dulu, banyak lagu lama sampai era 50an pun ada, zaman abby abadi dulu. Tapi arena rock lagi kencang,…

Read More