perkataan kesat dalam ceramah

Perkataan KESAT Dalam Ceramah ?

Perkataan KESAT Dalam Ceramah ? Ceramah agama ini dihadiri oleh pelbagai lapisan masyarakat. Bahkan ramai kanak-kanak yang hadir mendengar kuliah agama. Alasan seperti "orang Terengganu memang kasar, orang Kedah memang…
penyanyi bayaran murah

Penyanyi Bayaran Murah ?

Penyanyi Bayaran Murah ? Sedih Bila mendengar ..melihat Isu Kadar bayaran atau Performance Rate menjadi hangat semula....Sedih Bila melihat.... Artis Artis luar di Beri karpet Merah utk buat persembahan di…
nabi juga disakiti manusia

Nabi Juga Disakiti Manusia ?

Nabi Juga Disakiti Manusia ? Bismillah. Oleh sebab kita hidup bersama-sama manusia lain, memang tidak akan terlepas daripada menghadapi konflik demi konflik selagi hayat dikandung badan. Di luar sana ada…
ashabul kahfi orang kristian

Ashabul Kahfi Orang Kristian ?

Ashabul Kahfi Orang Kristian? Ada seorang pemimpin sebut: Ashabul kahfi orang kristian. Beriman kepada Allah. Ada seorang ust kata: Pemimpin tu sesat. Orang kristian ni pegang triniti, Ashabul kahfi pula…
bahaya game roblox

Bahaya Game Roblox

Bahaya Game Roblox ? Saya pernah kongsikan pasal bahaya tersembunyi games roblox ni tahun lepas. Bukan semua games roblox begini, tetapi ada banyak sangat games yang tak elok & banyak…
timeline akhir zaman

Timeline Akhir Zaman

Timeline Akhir Zaman ? Saya kumpulkan episod akhir zaman mengikut turutan dalam buku ni! Sebab ramai yang masih keliru apa yang akan jadi dulu? Lepas tu boleh percaya Imam Mahdi…
surau perempuan sesak

Surau Perempuan Sesak

surau perempuan sesak .Surau perempuan dan adegan yang tak sepatutnya berlaku. Kita pergilah mana mana mall pun, kebiasaannya surau perempuan akan lebih sesak berbanding dengan surau lelaki. Nak pulak waktu…
isu pengurusan pbakl 2024

Isu Pengurusan PBAKL 2024

Isu Pengurusan PBAKL 2024 dan Tatakelola Tempahan PBAKL 2024: Kenyataan Balas, Bantahan dan Tuntutan Diemel kepada:mohdkhair@moe.gov.my, mabopahq@gmail.com.Salam sejahtera. Pada 19 Disember 2023, Jawatankuasa Pengelola Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2024…
sikap melayu untuk berjaya

Sikap Melayu Untuk Berjaya

Sikap Melayu Untuk Berjaya ? Sikap Melayu Yang Jangan Jadi Budaya. Masa isi minyak Myvi kami, di pam sebelah perempuan Cina ni pun tengah isi minyak. Saya isi minyak kereta…
jerung dalam pbakl 2024

Jerung Dalam PBAKL 2024 ?

Jerung dalam pbakl 2024 ? Tempahan booth untuk PBAKL baru nak dibuka, tapi atas pelan, booth dah nak sold out! Biar betul? Jerung mana yang makan industri ni! Lebihan dia,…
mrsm untuk pelajar miskin

MRSM Untuk Pelajar Miskin ?

MRSM Untuk Pelajar Miskin ? Bila saya tegur tentang keutamaan untuk masuk SBP dan MRSM yang sepatutnya untuk anak orang miskin, ada yang tanya saya “Kamu orang miskin ke?”. Saya…
ibnu khaldun sosiologis

Ibnu Khaldun Sosiologis ?

Ibnu Khaldun Sosiologis ? Ahli agama yg nak perbetulkan asas ilmu...dgn alasan sekularnya dan Baratnya....(dah takde alasan2 yg lain) Saya jarang mengkritik ahli agama sebabnya saya tahu mrk sendiri pun…