Ayat Menarik Pelanggan

ayat menarik pelanggan

Ayat Menarik Pelanggan ? COPYWRITING ? Apa itu COPYWRITING? Ayat iklan atau ayat jualan yang digunakan untuk menjual atau mempromosikan produk dan perkhidmatan. Tiga jenis copywriting: penulisan, gambar dan video.

Bagaimana cara untuk menghasilkan copywriting? Pastikan perjalanan dan struktur copywriting mudah untuk difahami. Struktur copywriting:

Ada ayat utama atau headline. Headline ini menarik perhatian audien (bakal pembeli) dan menapis audien tersebut. Headline yang spesifik kepada segmentasi pelanggan yang betul akan mensasarkan pelanggan yang menarik seterusnya menarik pelanggan yang betul untuk mendapatkan produk anda!

Bagaimana hendak menghasilkan headline yang mantap?

1. Teknik 1: Masalah + Selesai + Tempoh Masa

contoh:

TARIK PELANGGAN DENGAN IKLAN COPYWRITING DALAM MASA SEMINGGU!

2. Teknik 2: Manipulasi (cara ini akan memberi kesan negatif kepada anda jika disalahgunakan)

contoh:

JUALAN TAK LAKU? MALAS TULIS IKLAN?

3. Teknik 3: Beri harapan kepada audiens

contoh:

ANDA MAHU PRODUK ANDA LARIS SEPERTI PISANG PANAS? MAHU KAYA SEPERTI DATO X?

Headline saja ada tiga jenis. Anda kena kuasai teknik penulisan headline sebelum melangkah ke struktur selanjutnya.

Kita beralih kepada bahagian isi atau badan copywriting. (sambungan) http://bengkelpenulisan.wasap.my. KELAS PENULISAN COPYWRITING. 4 OGOS 2019. SEKSYEN 7, SHAH ALAM.

Owner Bisnes, Agent OR Dropship Wajib Tahu Cara Nak Dapatkan bakal pelanggan dalam bisnes anda. Terutamanya ”NEWBIE”

Baca betul-betul dan fahami maksud ayat ini. Dalam bisnes online terutamanya di platform instagram, Facebook, Tiktok & Telegram anda berbisnes sekurang-kurangnya perlu ada Likes, Views & FOLLOWER 10K dan keatas untuk menjadi “trusted seller”

Tidak kira sama ada followers tersebut datang dari pelbagai sumber tetapi ini lah Strategi untuk menarik lebih ramai bakal pelanggan membeli dengan anda apabila mereka yakin dengan bisnes anda jalankan. Saya ambik satu platform sosial media telegram iaitu TELEGRAM CHANNEL

KEDAI A = Jual Produk EMAS

ada 10,000 subscribers telegram channel sebanyak 10K+ pengikut dan

KEDAI B = Jual Produk EMAS

ada 1,000 Subscribers Telegram Channel sebanyak 1K+ Sahaja

jadi kalau anda sendiri duduk di situasi pelanggan , sejujurnya anda sendiri akan memilih channel yang lebih tinggi.

Berdasarkan kajian mana-mana platform sosial media pun, pelanggan akan membuat keputusan yang lebih bijak memilih pengikut yang lebih ramai . Sebab mereka akan rasa lebih”TRUST” Berbading pengikut yang lebih sedikit

Apa yang anda perlu tahu harini banyak je founder-founder & brands2 jenama besar menggunakan server naikkan followers, disebabkan ini adalah jalan paling pintas.

selamat & berkesan jaminan dalam 7hari tiada result akan di refund serta-merta disebab web server ini 100% bergerak secara automatik bila anda buat ”NEW ORDER” sama ada untuk diri sendiri atau jual servis kepada pelanggan. >>> sslbmarketing.com

Restoran hindu tapi gantung ayat al-quran

bertujuan untuk melakukan penipuan atau tipu daya agar kelihatan seperti restoren orang islam, untuk menarik pelanggan orang Islam makan di restoren nya. Dalam pengajian ilmu tauhid, suami dilarang makan masakan seorang isteri yang datang haid (isteri cuti masak) atau makan makanan yang dimasak olih orang tidak sembahyang.

ini kan pula makan masakan orang kafir yang tidak pernah belajar bab air atau baca bismallah, takut diseru nya nama-nama tuhan nya ketika memasak atau mencampurkan benda kotor sebagai pelaris. Zaman sekarang ni orang islam main balun je bab makan, hati menjadi keras dan sukar nak terima ilmu-ilmu agama. Semoga pencerahan ini bermanfaat. ayat menarik pelanggan ?

Ayat menarik pelanggan ?Dulu masa saya start bisnes online, saya ada masalah nak menulis iklan yang berkesan.

Kadang-kadang iklan saya tak dapat menarik perhatian pelanggan dan kos per purchase tinggi . Tapi sekarang, alhamdulillah, semuanya berubah berkat penggunaan Tulis Ads. Tulis Ads adalah software copywriting AI yang menawarkan pelbagai template copywriting yang sangat membantu saya dalam menulis iklan yang berkesan.

Tak perlu lagi pening kepala fikir ayat-ayat yang menarik, sebab semua sudah ada dalam template Tulis Ads. Ringkas je caranya, hanya perlu pilih template yang sesuai dengan produk atau servis yang kita tawarkan.

Yang paling best, Tulis Ads juga ada group support. Jadi, kalau ada apa-apa masalah dalam penulisan iklan, boleh terus tanya dan dapat bantuan dari ahli-ahli dalam group tersebut. Sungguh membantu dan saya rasa sangat bersemangat dengan sokongan daripada group ini.

Dengan menggunakan Tulis Ads, ROAS (Return on Ad Spend) saya meningkat dengan ketara. Iklan yang saya hasilkan menggunakan software ini dapat menarik minat pelanggan dan seterusnya meningkatkan jualan.

Tambahan pula, CPP untuk setiap sales pun menurun. Jadi saya dapat jimatkan bajet iklan dan untung dengan lebih banyak. Tak sangka betapa besar perubahan selepas menggunakan Tulis Ads. Dulu saya selalu risau dan tak pasti tentang iklan yang saya tulis, tetapi sekarang semuanya jadi mudah.

Alhamdulillah, kebimbangan saya telah berakhir. Saya pasti, dengan Tulis Ads, bisnes online saya akan terus berkembang maju. Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, klik je link dekat bawah ni untuk maklumat lanjut. https://penulisanai.online/?utm_source=fb6

Ayat menarik pelanggan . TIPS MARKETING UNTUK PENIAGA

Selain dari gambar dan video yang cantik dan kreatif, penulisan (copywriting) juga penting untuk menarik pelanggan. ELAKKAN PENGUNAAN SHORTFORM atau ringkasan perkataan. Contohnya : BLK(balik), SMP(sampai), SBP(sebab), AD(ada), BP(berapa) dan lain-lain.

Kita dan beberapa orang mungkin boleh faham. Tak semua orang boleh faham shortform yang korang sendiri cipta. Antara usahawan berjaya yang menggunakan ayat yang baik antaranya Syukor Majid. Walaupun kelakar, penulisan beliau sangat baik.

Video ni saya makan di Port abg man Kahang. Lagi sikit je nak 100k view diTik.Tok. Kat sini boleh makan dan main ATV. Ni link video: https://vt.tiktok.com/ZSNV3GMye/. Jangan lupe like, komen dan share tau! Kite sama-sama bantu peniaga kita. ayat menarik pelanggan ?

KUSUT OTAK Ker tuu…?

Hai geng, pernah tak rasa macam ni? Anda duduk depan laptop, mata dah pening, otak dah beku sebab tak tau macam mana nak tulis copywriting yang menarik. Setiap kata rasa macam tak cukup kuat untuk tarik perhatian customer. Anda tahu produk anda memang power, tapi nak sampaikan kat orang ramai tu yang jadi cabaran. Familiar tak dengan situasi macam ni?

“AYAT MACAM TAK BEST JER..”

Kita faham, buat copywriting bukan senang. Nak kena paham psikologi pelanggan, kena guna bahasa yang tepat, dan yang paling penting, kena buat orang tu rasa ‘Wow!, aku memang perlukan benda ni!’. Tapi, bila copywriting tak menarik, pelanggan scroll saja tanpa berhenti. Itu masalah besar!

“JANGAN SAMPAI GULUNG TIKAR”

Bayangkan, kalau masalah ni berterusan, berapa banyak peluang jualan yang anda terlepas? Pelanggan yang sepatutnya boleh terpikat dengan produk anda, mungkin tak akan tahu kehebatan produk anda. Ini bukan sekadar kehilangan pendapatan, tapi juga peluang untuk perniagaan anda berkembang. ayat menarik pelanggan ?

“NAK BERITA BAIK ?”

Jangan risau! Kami ada penyelesaian yang gempak untuk anda. Jom guna ‘KOPIPEN’ yang akan bantu anda buat copywriting yang dahsyat, mudah, dan berkesan! Dengan ‘KOPIPEN’ anda tak perlu sakit kepala lagi. Kami ajar anda cara untuk tarik perhatian pelanggan dengan kata-kata yang akan buat mereka teruja dan terus nak tahu lebih lanjut tentang produk anda.

Jom, hehahkan segera kekuatan produk hebat anda dengan CW dari KOPIPEN yang takkan lekang dek panas, takkan lapuk dek hujan. Daftar cepat ! Tekan link ni sekarang tinyurl.com/CopyWritingDahsyat

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply