Ayat Suami Goda Isteri ?

ayat suami goda isteri

Ayat Suami Goda Isteri ? Perubahan anggota badan isteri dgn sbb 3 patah perkataan suami

1) 3 perkataan suami yang boleh buat isteri menitiskan airmata : ” AKU TERIMA NIKAHNYA “

2) 3 perkataan suami yang boleh membuatkan pipi isteri menjadi merah : “I LOVE YOU “

3) 3 perkataan suami yang boleh buat hidung isteri kembang : ” AWAK SEMAKIN CANTIK “

4) 3 perkataan suami yang boleh menjadikan kaki isteri ringan : ” SAYANG , JOM SHOPPING “

5) 3 perkataan suami yang buat bulu roma isteri berdiri : ” SAYANG , JOM TIDO “

6) 3 perkataan suami yang boleh buat perut isteri kembung : ” SAYANG , NAK BABY..

# adapun 3 perkataan yg membuatkan isteri kita melontar periuk belanga ialah ” i nak kawin”

1) 3 perkataan Isteri yang boleh buat suami menitiskan airmata : ” SORRY, I PERIOD”

2) 4 perkataan suami yang boleh membuatkan pipi suami menjadi merah : “I DAH KAHWIN LAGI “

3) 3 perkataan Isteri yang boleh buat hidung Suami kembang : ” SORRY I TERKENTUT “

4) 4 perkataan suami yang boleh menjadikan kaki isteri ringan aje nak terajang : ” SAYANG AWAK MANGKIN MONTEL “

5) 4 perkataan suami yang buat bulu roma isteri berdiri : ” ADA KERJA DI THAILAND “

6) 4 perkataan Isteri yang boleh buat perut suami kembung : ” SAYANG I TAK MASAK ..

Sunnah Suami

  • Suami yang mencuci baju sendiri bukan kerana ingin menyenangkan isterinya, bukan kerana takut tangan isteri menjadi kasar, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA. ayat suami goda isteri.
  • Suami tidak bersuara keras pada isteri bukan kerana takut dengan isterinya akan marah dan pergi dari rumah, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
  • Suami sabar dan diam ketika isteri menuntut hal-hal di luar batas kemampuannya bukan kerana takut ditinggalkan sang isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
  • Suami tersenyum melihat isterinya cemburu kepada perempuan lain bukan kerana takut kepada isterinya, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
  • Suami memakan makanan isterinya yang masin atau pun yang keras bukan kerana mencuba romantis di depan isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MENGHARGAI MASAKAN ISTERINYA.
  • Suami mengumpulkan sejumlah dana untuk disimpan isteri bukan kerana bodoh dalam mengatur kewangan, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
  • Suami merawat anak-anak kecil ketika mereka sakit bukan kerana mereka sesuai jadi perawat peribadi, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

Kebetulan rajin ke tak rajin, jom amalkan SUNNAH !!!! 

Bukan sekadar SUNNAH POLIGAMI !!!!

ayat suami goda isteri

Jenis Jenis Suami Mengikut Ciuman

Jom baca jenis jenis suami yang dianalisa mengikut jenis jenis ciuman. Hoo oklah entry ni dicopy dari group ASB . Jomlah kita membaca dengan penuh tenang. ayat suami goda isteri

  1. Suka cium dahi isteri – suami yg romantis.
  2. Suka cium pipi isteri – suami yg penyayang.
  3. Suka cium mulut isteri – suami yg gelojoh.
  4. Suka cium tengkuk isteri – suami yg mata keranjang.
  5. Suka cium telinga isteri – suami yg sensitif.
  6. Suka cium leher isteri – suami yg penyabar.
  7. Suka cium tangan isteri – suami yg hipokrit.
  8. Suka cium ketiak isteri – suami yg menerima seadanya.
  9. Suka cium punggung isteri – suami yg suka bergurau.
  10. Suka cium kaki isteri – suami yg terlalu menghormat isteri.
  11. Suka cium isteri orang – suami yg nak MAMPUS !!!!

CARA LAYAN ISTERI

Salam jumaat semua, seronok betul semalam bebudak Shaklee dapat bonus, harimau sudah mengaum. Hari ni pulak ada yang nak bawak anak bercuti, pergi jalan jalan dan tak lupa juga free trip nak pergi London. Oklah jom kita baca sikit nota peringatan terutama para suami 

  1. Jangan tidak pedulikan isteri yang sedang merajuk atau berkecil hati. Buangkan ego, minta maaf jika suami bersalah dan pujuk dengan mesra. Mungkin apa yang berlaku hari ini suami akan kata “Udah-udah la merajuk tu, buruk beno gayanya udah tua-tua pon merajuk lagi”
  2. Tanamkan sifat menghormati isteri anda yang banyak menjaga minum pakai dan anak-anak anda dirumah. Bermain kayu 3 dibelakang isteri mungkin kurangnya rasa hormat dan menghargai si isteri(selain masalah lain)
  3. Jika isteri melakukan salah atau ada perangai yang suami tidak sukai, tegur dengan baik dan bijaksana. Pukul isteri bukan caranya.
  4. Ambil berat kesihatan isteri. Segara merawat isteri yang sakit, jika serius terus bawa pergi jumpa klinik.
  5. Beri perhatian ketika isteri ketika bercakap. Pandang mukanya ketika bercakap. mungkin ada luahan perasaan atau masalah untuk dikongsi dengan anda.
  6. Isteri tidak suka suami bandingkan dia dengan isteri orang lain baik dari segi paras rupa mahupun masakan. Mungkin bandingkan masakan emak anda dengan masakan isteri anda juga boleh timbulkan rasa kurang senang isteri anda.

Tolong Isteri

  1. Ringankan kerja isteri dirumah. Buat anak sama-sama jadi jaga anak juga sama-sama. Bukan melepaskan tanggung jawab kerja rumah semuanya kepada isteri.
  2. Jika anda keluar melepak dengan kawan-kawan, ingat isteri dirumah. Jadi jangan pulang lewat dan beli la sesuatu untuknya.
  3. Seperti mana isteri perlu menjaga aib suami begitu la juga kepada suami. Suami perlu jaga aib isteri.
  4. Elakan untuk mengutuk isteri anda. Terutamanya depan orang lain.
  5. Suami jangan kedekut. Bukan barang rumah sendiri pun isteri perlu belikan. Kalau suami tak cukup duit tu lain cerita.
  6. Jangan bersepah dan pengotor. Kalau anda merokok, perlu elakan dari merokok dalam rumah dan depan anak-anak.
  7. Setiap keputusan yang ingin dibuat perlu berbincangan dengan isteri. Isteri pula jangan la “Ikut abang la..saya ikut aje” setiap kali suami meminta pandangan.

Legasi Lelaki Gagah – LELAH

Pengalaman coaching macam ini memang jarang, sebab yang antara kelas yang jarang berlaku. biasanya coaching ni antara upline dan downline, biasanya shaklee mak mak yang hadir coaching.

Tapi sesi ni memang sesi tertutup punya, khas untuk para husband, kelolaan abg gagah Naquib Hussain, pening kepala aku sebab masa ni aku gerak dari sungai petani dari pukul 4 pagi, sampai shah alam kul 8 setengah pagi, hahaha. Layan siut, last last kerja aku mengantuk, tapi sempatlah gambar aku muka hensem gagah,walaupun lepas tuh terus gerak ke KL pulak.

Jawabnya boleh jadi gile kalau lelaki ni diberi peluang untuk bercakap, sedangkan kakak cantik 25 tahun Norita Idris duduk luar time tuh berborak borak business. Kami kat dalam ini semuanya cerita hal hal yang sukar difahami, antara paling terkesan bagi aku adalah bab keberkatan. Seorang isteri perlukan keberkatan suami, dan kejayaan suami perlukan keberkatan seorang yang bergelar IBU. Customers who buy homes are dedicated to providing excellent service to their clients. They are aware that the process of selling a house may be an emotional one, and as a result, they will try to make it as easy as they possibly can. Visit https://www.ibuyers.app/michigan/ibuyer-monroe-mi/.

Sesi ni banyak mengajar aku erti kemanusian, sambil Syed Shamsul sempat bertasawul dengan tok guru Naquib satu doa power punya untuk setelkan hutang. Soalan yang best, bila nak buat kelas ni lagi ? orang yang mengilhamkan benda ni sekarang sedang dinner di Orlando sana, ye tak Farina Al-Khareid ( profile apa ni inginkan zuriat ? ) 

Kalau dikumpulkan balik boleh buat friendly lawan JDT, confirm kami menang, sebab kami MAKAN SHAKLEE

Leave a Reply