Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya swingers  pasangan Melayu (yang diyakini beragama Islam) dah lama bertapak di Malaysia. Cuma sebelum ni mereka cuma berani dedahkan di laman Tumblr. Itu pun wajah mereka ditutup.

Dalam Tumblr, mereka giat cari pasangan zina

Siap ada yang berzina secara threesome — suami, isteri, orang luar berzina bersama.

Ada juga yang cari pasangan zina untuk isteri sendiri. Pasangan ini sewa 2 bilik hotel berasingan. 1 untuk suami, 1 lagi untuk isteri berzina dengan orang lain dengan restu suami. Bahkan, suaminya puas bila isterinya berzina dengan orang lain.

Paling mengejutkan, pasangan-pasangan ini sudah pun beranak-pinak. Namun, masih meneruskan gaya hidup songsang dengan kerap berzina dengan orang yang tak dikenali.

Dalam isu viral terbaru ni, perempuan yang kononnya hafaz 15 juzuk itu memang sedang mempromosikan gaya hidup swingers. Dah berkahwin, namun mereka mengamalkan sex party dan perempuan itu mengaku ada 7 orang boyfriend. Gila.

Kenapa mereka berani? Kena denda pun RM3000 ja. Setakat RM3000 tu, senang-senang ja puak-puak liberal buat crowd funding untuk lunaskan denda RM3000. Ketiadaan undang-undang jenayah Islam membuatkan mereka sangat berani.

Orang beragama pula tengah sibuk buat apa?

Pak-pak lebai ni sibuk ulas isu bid’ah, isu capal, isu khilafiyah, dan sering hentam-menghentam jika berbeza manhaj dan fikrah meskipun mereka muslim!

Aku tak nafikan betapa peri pentingnya bincangkan isu-isu bid’ah apa semua tu. Namun, janganlah terlalu dibawa arus sampai golongan liberal buat kerja, pak lebai kita sibuk berbalah sesama sendiri, bukan sibukkan diri untuk kembalikan institusi politik agung Khilafah Islamiyyah.

Will Smith tampar Chris Rock

Ramai betul nak komen dan bagi ulasan pasal apa yang jadi semalam kat Academy Awards. Konon2 nak into the scene juga la. Aku baca sana sini semua hail si Will Smith ni. OK, meh sini aku nak tulis pulak.

Will Smith tu mmg dah tak berapa betul mentalnya setelah Jada curang. Bukan sekali tapi berkali2. Jada tu pun ada affair dgn best friend anak lelaki dia (Jaden yang dah jadi spoiled brat tu). Will Smith tu dah buat macam2 dgn Jada tapi minah tu still tak happy juga. Mental breakdown Jada sampai bagi kesan kat dia.

Dah tengok Red Table Talk featuring Will Smith family? Kat situ kau akan tau betapa rosaknya keluarga Will Smith ni. Polyamorous, swingers, termasuk dengan anak2 mereka sekali. Tak tau apa tu polyamory? Aku nak explain pun tak sanggup. Dua2 Jada and Smith ni amalkan open marriage. Mak bapak seks bebas, anak2 pun dibenarkan ikut cara hidup yang sama. Parent approved bro!
Nanti ada pulak yang cakap, relax la kan budaya Barat macam tu. No, this is wrong. Even Hollywood community pun ramai yang disgusted dgn budaya songsang family Will Smith ni.
Ni cerita belakang tabir keluarga sakit ni;

Sembang pasal roasting? Budaya lawak roasting kat US ni dah biasa. Pernah tengok Ricky Gervais? Dave Chapelle? Dah tengok Jim Jefferies? Kalau kena roast tapi tak boleh tahan, as a civilized man, Will Smith boleh naik atas and sound Chris Rock berdepan face to face on live TV, bukan pergi tampar orang tu. Ini dah boleh kena charge physical assault.
Dia celebrity ada banyak duit so boleh find a way out. Kalau kita orang biasa buat macam tu tak lama la polis cari dan kena bahan kaw2 pulak dgn netizen.
Ni roasting punya sample kalau nak tengok;

Will Smith seriously blinded with love dgn Jada. Dia mmg kena control. Jada tu asyik cakap pasal Tupac. Tak habis2 declare cinta dia hanya kepada Tupac. Habis tu Will Smith tu apa, tunggul kayu ke.
Kau tengok Will Smith gelak dulu, lepas tu dia perasan Jada muka dah kelat, tiba2 dia bangun jadi hero. Kalau dia hero, dia akan tampar jantan2 yang tidur dgn bini dia dan elok tampar bini dia sekali.

So kamurang tak perlu la hail Will Smith ni sebagai hero. Dia hero dalam movies saja geng. In real life he is one confused little man. As a husband and father, he fails as the leader of his family. Jangan laju sangat nak into the scene, acah2 tengok Oscar bagai.

Pasal GI Jane ni, dah tengok movie tu? It’s a story about feminism, a woman as a soldier in the world full of men and mysogny. GI Jane is a warrior, is a fighter. Joke aside, Will Smith boleh naik pentas and diffuse Chris Rock punya roast ni. Cakap kat the whole world yang Jada ni is a warrior and fighter just like GI Jane. Satu dunia akan respect Will Smith as a dignified and classy man.

Aku dulu pun minat Will Smith tapi bila dia dan Jada talked to the media about their family aku dah hilang respect.
Satu lagi, ni bukan first time roasting kat Oscar, jangan naif sangat la;

Hak Kebebasan & Moral Compass

News feed aku skrg penuh dgn feed2 yg mempejuangkan atau melaungkan hak kebebasan mereka…Aku usha je dari jauh sebab aku nak tau adakah derang ni betul2 memperjuangkan hak kebebasan utk semua org atau hanya memperjuangkan hak kebebasan yang benefit utk diri sendiri.

Ternyata perjuangan mereka hanya focus pada benda yang benefit kpd diri sendiri. This is common and expected since humans ni mmg akan naturally fight for their own survival.
Jom kongsi sebuah scenario utk kita betul2 fikir dengan lebih mendalam :

Dalam satu bilik ada satu group yg terdiri dari beberapa orang tgh berdebat sesama sendiri tentang hak kebebasan yg sepatutnya mereka dapat.
Ahli2 dalam group itu terdiri dari seorang
1. Gay
2. Lesbo
3. Bi
4. Tran
5. Incest
6. Pedo
7. Pornoholic
8. Swinger
9. Adultrist
10. Nudist
11. Orgist
12. Orang biasa

Masing2 bertelagah dan tak dpt persetujuan bersama kerana bagi mereka, apa yang di buat oleh orang lain itu bagi mereka morally wrong and unacceptable.
Contoh si Gay membantah si incest yang suka akan hubungan dgn kakak atau maknya…Si Gay punya point of view adalah morally wrong. Si incest pon akan balas from his point of view that hubungan sejenis is morally wrong.

Masing2 memperjuangkan/melaungkan from their point of view that there is nothing wrong with their preferences and things they desire and mereka mahu hak kebebasan utk melakukan apa yg mereka suka.
So this is where we ask ourselves what is our moral compass?. For muslims, kita ikut apa yg terkandung dalam Al-Quran, hadith dan sunnah as our moral compass. The guide on how to live our lives dah ada. So why we are seeing muslims debating on this topic is for me quite amusing.

Another key message here is that if you really preach about the rights of one group. Please be fair to the others (Pedo, Incest, Pornoholic, Swingers, Adultrist, Nudist, Orgist). Help them too as they are entitled their hak kebebasan. Don’t be selective in a cause
So now are you thinking twice?

Leave a Reply