kena kanser sebab dosa

Kena Kanser Sebab Dosa ?

Kena Kanser Sebab Dosa ? "Saya kena kanser dulu mungkin sebab dosa tak jaga makan."​ ​ Mesti ramai yang dah tahu saya pernah sakit teruk. Punca utamanya adalah tak jaga…
pisang untuk diet

Pisang Untuk Diet

Pisang Untuk Diet ? #ANDAHARUSTAHU Diet makan pisang di waktu pagi sebelum sarapan pagi adalah satu jenis diet yang sangat POPULAR di Jepun pada tahun 2008 sehingga pernah kehabisan stok…
kayap air

Peratusan Anak Berisiko Ekzema

Peratusan Anak Berisiko Ekzema ? WASPADA: IBU ATAU BAPA EKZEMA, BERAPA PERATUSAN ANAK BERISIKO? PENCEGAHANNYA? Ibubapa yang ada ekzema atau ada anak dah kena ekzema tentu risau kena kat anak…
gagal kawal makan manis

Gagal Kawal Makan Manis

Gagal kawal makan manis ? Salah satu faktor kegagalan di dalam diet adalah disebabkan oleh tak boleh kawal makan manis.Mesti pernah terjadi kat kau orang macam ni kan.Apabila kau orang…
Diet Zat Besi

Diet Zat Besi

Topik: Penderma Darah Diet Zat Besi. Hari ini 4 orang tak lepas paras Hemoglobin iaitu Hemoglobin rendah. Ok kami kongsikan ; boleh variasikan makanan berzat besi yang perlu diambil untuk…
khasiat pokok sambung nyawa

Makan Sayur Buah Berat Tak Turun ?

Makan Sayur Buah Berat Tak Turun ? MAKAN SAYUR & BUAH PUN BERAT TAK TURUN. KENAPA? Dah diet, dah bersenam tapi bila naik alat penimbang, lahhhh 1-2kg je turun Sia-sia…
Alopecia Kepala Botak ?

Alopecia Kepala Botak ?

Alopecia Kepala Botak ? Sekarang ni, video Will Smith menampar Chris Rock(pelawak) semasa di pentas majlis Oscar berlangsung, sedang tular di media sosial.Ini terjadi kerana Chris berjenaka tentang kepala botak…
Cheese Leleh Punca Obesiti

Cheese Leleh Punca Obesiti ?

Cheese Leleh Punca Obesiti ? Kegilaan rakyat Malaysia kepada cecair keju ini bermula dari menu KFC cheesy wedges yang telah di perkenal sekian lama. Setelah ramuan cecair keju ini ditemui,…
Peranan Magnesium Dalam Sakit Batu Karang

Peranan Magnesium Dalam Sakit Batu Karang

Peranan Magnesium Dalam Sakit Batu Karang. PENYAKIT BATU KARANG BUAH PINGGANG & MAGNESIUM Masalah batu karang buah adalah masalah yang agak biasa berlaku sekarang dan menjadi isu yang membebankan pengidapnya.…
20 Kelebihan Minyak Kelapa Dara

20 Kelebihan Minyak Kelapa Dara

20 Kelebihan Minyak Kelapa Dara. KELEBIHAN MINYAK KELAPA KEPADA KESIHATAN Masyarakat di Malaysia dan negara yang mempunyai pokok kelapa telah lama menggunakan minyak kelapa dan santan sebagai makanan tradisi. Minyak…
Cara Jadi Cantik

Cara Jadi Cantik

Cara Jadi Cantik. 6 Tips Mudah Untuk Kekalkan Kulit Cantik dan Berseri.Salam dan Selamat Pagi.Sebagai seorang wanita , menjaga penampilan adalah perkara yang harus di ambil berat. Jadi dengan itu…