Cikgu Amir Jutawan UPTREND ?

cikgu amir jutawan uptrend

Hahhaah, tajuk dia lain dari dalam cabaran ? memang kalau korang tak tahu, dalam banyak-banyak cikgu yang paling best, tentu sekali kawan kami cakap, cikgu Amir paling best masa sekolah menengah. Masa tu kami form 4 dan form 5, cikgu Amir memperkenalkan lukisan kejuruteraan di sekolah, memang layan, lepas tu, senyap sedikit, tanya member rupanya cikgu Amir dah jadi JUTAWAN UPTREND 

Kami budak STE 

Masa cikgu Amir jadi guru kelas, memang best, masa kami belajar Lukisan Kejuruteraan, masatulah cikgu Amir dah buka mata kitorang tentang dunia engineering, cerita pasal kereta dan macam-macam lagi. Tapi masa tu dia ajar memang terbaik, tapi yang tak best tu, dia memang garang, nasib baik tak kena karatedo, hahaha, tapi ini semua cerita zaman sekolah, memang diakui Cikgu Amir antara yang terbaik masa tuh.

Jutawan UPTREND

Hahaha, lepas tu aku senyap, aku lari bawak diri pergi UTM skudai. Tanya kawan-kawan, weih cikgu Amir mana ? Member aku terus je jawab, “weih faiz ko tak tahu ke Cikgu Amir dah JADI JUTAWAN ?” pergh, aku type je cikgu Amir, rupanya berlambak video dia kat internet, semua orang dok cari dia nak jadi jutawan. Tapi masa tu zaman Uptrend lah. Sekarang ni aku tak tahulah dia buat apa, aku tengok cikguamir.com tu pun, macam takda update, dah jadi investor. Hahaah, memang dasyat, sampai member aku tu tak puas hati jugaklah, cikgu Amir dulu bukan yang sekarang, hahaha.

blogging power

Cabaran Maut Kelab Blogger Jutawan ?

Kalau rasa tak cukup cabaran, hidup nih bosan, apa kata jom join cabaran dari kelab blogger jutawan shaklee. Hoo, ini cabaran banyak baik punya. Apa kata korang join sekali, mana tahu ada idea nak menulis nanti. Ok, apa yang best dalam cabaran nih, ada yang aku dah buat, oklah jom kita recall beberapa fakta yang best

Fakta Menarik Tentang Cabaran Kali Ini

  1. RAHSIA – dulu aku ada buat pasal rahsia murah rezeki abam munzir, nampak dia sangat comel, sebab tu ija ramli suka dia, dahlah pandai buat video ireach, lepastu jambang sangat macho. 
  2. MATA –  takda entry pasal mata, tapi kalau buka entry nih, kena jaga mata, ahhahaha.
  3. POKOK – pasal pokok nih takda, tapi aku ada sebut pasal tree diagram dalam entry kebarangkalian, hahaha, penting sebenarnya gambar rajah pokok nih
  4. PROTIN – ok aku tulis pasal protin, dan tentunya aku tulis pasal esp untuk kurus
  5. MAKANAN – makanan nih ada cerita pasal food festival, oklah, macam-macam makanan ada, beda bedu
  6. ALFALFA – masa nih bercinta dengan alfalfa, ada ulas sikit pasal produk shaklee yang hebat boleh melawan penyakit, lagi murah dari vivix
  7. PENGEMBARAAN –  masa ada ulas album MODREAD, yang bertajuk ‘Pengembaraan Neeruza’
  8. BERNIAGA – macam mana nak buat ayat berniaga, banyak je entry macam ni dalam blog nih, ayat cantik, ayat pukau, ayat tarik pelanggang, ayat join business MLM, dan ayat alquran.
  9. VITAMIN C – ok masa nih kita seronok borong vitamin C sampai licin kat HQ, masa ni lepak teh tarik place, layan siut.
  10. AIR – beberapa jenis air yang diminum oleh rakyat malaysia, hahaha, layan entry nih sebab masa tuh nak promote ESP Shaklee

Lagi Tajuk Blog Lain

  1. KELAS – masa ni pertama kali saya ajar orang pasal blogging pada group supermom, dan masa tuh terus mengajar walaupun blog biasa je
  2. WANITA – oh tidak copy paste, entry orang besar nih, huhuhu
  3. SEJARAH ROM – oh takda, hahaha, tapi nak tahu kesan peninggalan ROM ? baca artikel pasal duit riba semua nih.
  4. DARAH – takda pulak pasal darah, yang ada ialah manfaat vitamin E untuk pengaliran darah yang baik, heheheh
  5. LEBAH – ok yang ni memang ada spesifik pasal lebah, memang keluarkan semua point yang best pasal surah lebah
  6. LEMBU BETINA – ok takda cerita direct pun pasal lembu betina, tapi kalau nak cerita point penting dalam surah ‘lembu betina’, baca pasal hutang nih, diri sendiri masih banyak hutang lagi tak setel
  7. SUSU – pengacara nona manis, lin alin bercerita tentang khasiat esp untuk banyakkan susu badan
  8. CAHAYA – ok sebenarnya nak cerita pasal cahaya nih , tapi masa nih tak terlintas pasal cahaya, oklah, cahaya ni penting masa nak buat rakaman video
  9. SEMUT – semut nih pun bagus, ada satu buku pasal algorithm semut, best woo
  10. GUA – hahaha, ni “GUA” tapi yang ada GUA, hahaha, lain macam, hahaha

Oklah, ini sejarah entry, nantikan entry menarik saya , confirm korang akan menangis macam filem ombak rindu. Ok, berjumpa lagi. Kak cery sila freekan tarikh untuk sarapan nasi lemak bersama-sama (boleh pulak camtuh ? ) cikgu amir jutawan uptrend

resepi kejayaan seorang jutawan

Resepi Kejayaan Seorang Jutawan

Alhamdulillah, cabaran blogging hari kedua di sambut dengan jayanya. Kali ini saya tukar sedikit kepada menjadi resepi kejayaan, sebab saya masak air pun fail. Jadi saya nak bercerita sedikit tentang resepi kejayaan Shareeza Hashim, atau nama glamernya Cerry Mama Faiz.

CIPTA JUTAWAN

Hahhaa, nak tokok tambah lagi, bagi lagi sedap, kak Cerry bukan je jadi jutawan sorang sorang dia. Tapi lebih mantap, lebih cool, lebih mulia, dia bawak semua organisasi JUTAWAN bawah dia. Jadi jutawan juga, yang paling kena sekali tentu sekali nanny saya Lyna NOH dan Hadhatina. Haaa, nampak tak ? betapa bestnya hidup kak Cerry. Dia bukan nak sorang sorang kaya, tapi semua orang ada peluang jadi kaya macam dia, hehhee. Setakat ni tempias jutawan tuh dah kena kat saya dan isteri, memang cool, kena kerja kuat lagi .

APA RESEPI KEJAYAAN KAK CERRY ?

Hehhee, ada sebenarnya, kalau korang baca kat atas tuh, ada satu qoute yang boleh korang amalkan. Tak kisahlah korang ni dalam bidang apapun, termasuklah bidang perikanan, pembuatan kayu atau jurutera kitar semula barang terbuang !!!

“Sebenarnya untuk jadi jutawan dalam apa jua bidang sekalipun, kena perbetulkan niat kita. Tanya kenapa kita nak buat sesuatu bisnes itu sama ada secara sepenuh masa atau separuh masa. Tanya diri sendiri sanggup tak untuk kita korbankan masa, tenaga, sabar dan segala-galanya, sebab apa yang kita lakukan itu ada harganya. Apa yang penting mesti ada niat dan sasaran yang jelas, sanggup kerja keras dan sabar.”

PESANAN KAK CERRY

Pesanan di bawah khas dari Kak Cerry, yang betul betul nak jadi Master. Atau sesiapa sahaja yang betul betul nak berjaya , memang peninglah jugak, kalau tak istiqamah. Kalau malas kak cerry, lupakanlah nak jadi master atau nak berjaya. Hehehe, ok lepas ni tak boleh nak malas-malas. cikgu amir jutawan uptrend

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply