Cubaan Rampas Bisnes Gagal ?

Cubaan Rampas Bisnes Gagal ?

Cubaan Rampas Bisnes Gagal ? KEKEJAMAN DUNIA BISNES. Terkini kisah kawan aku niaga coffee shop ala hipster , bagus ramai orang datang n lepak hingga malam , sampai satu hari dapat tahu owner kedai dah jual kedai tersebut kepada owner baru.. Rupanya owner baru tu salah seorang pelanggan yang selalu lepak situ..

CUBAAN RAMPAS BISNES

Owner baru baru menaikkan sewa tiga kali ganda

kawan aku dah jem otak sebab renovation dia dah buat agak besar … Pikir punya pikir kawan aku setuju dengan tawaran kenaikan harga sewa , malangnya owner dah x setuju sambung kontrak kawan aku

Kawan aku kena keluar awal dari kontrak asal dan kawan aku terpaksa mengalah …. Nak di jadikan cerita , owner baru pernah datang awal ke cafe tanya kat staff dia siapa suplier nasi lemak , kek n beberapa menu lain , tapi staff tak tahu siapa suplier makanan , only kawan aku tahu.., hinggakan owner baru ni sanggup datang awal awal pagi sebelum cafe bukak tuk tunggu suplier datang hantar makanan.. ( kawan aku tgk CCTV ) perghhh gila… Gigih dia nak tahu…

Pernah juga dalam tempoh kawan aku tgh meniaga lagi , owner baru siap datang bawak kontraktor tuk masuk cafe n ukur itu ini dalam cafe , kawan aku dapat tahu dari staff n arahkan mereka keluar supaya x buat kerja mcm tu waktu cafe tgh operasi , siap nak masuk bilik ” staff only ” , lepas pada tu owner dah tak datang kacau … Malu maybe …Cubaan Rampas Bisnes Gagal ?

Kawan aku terus buat kerja tuk keluar dari cafe hinggalah sampai hari pulangkan kunci .

Alangkah terkejutnya owner bila dapat kunci dari kawan aku , cafe dah bersih sampai licin n kembali kepada asal kedai tersebut , segala renovation kawan aku pecahkan n kasi sebijik macam awal2 dia masuk dulu … Merah padam muka owner bila tgk cafe yg di pulangkan bersih secuci embun hahahaha padan muka.. dia bajet kawan aku sengkek takde duit nak pecahkan renovation hahaha jgn buat hal dgn orang kental bisnes ni… Dia Igt kawan aku cap ayam kot hahaha , dia pecah Reno pun makan puluh ribu gak la .. janji dia x senang2 kasi org lain ambil hasil usaha dia hihihihi ini paling styleeee

Nampak tak game owner ni , sebenarnya dia sangka kawan aku keluar tanpa buat pemecahan renovation dan owner pikir dia bole run bisnes yang sama guna cafe yang sedia ada tanpa Kuar kos baru .. kalau Kuar pun sikit sebab kedai dah cantik , dia tak sangka kawan aku akan keluarkan modal tuk renovation bersihkan cafe sampai licin wakakakaka

Hingga sekarang dah 5 bulan

Cafe tersebut masih tiada sesiapa sewa atau ada bisnes apa2 di situ … Kawan aku pun dah dapat kedai baru yg lebih best n strategik dekat je dengan area cafe ,alhamdulillah rezki dia …. Buat sementara waktu sebelum real cafe siap .. dia bikin mini cafe dulu… Styleee ooooo , moga rezki terus melimpah ruah dari kejadian sepak terajang dunia bisnes ni

Dunia bisnes memang kejam , cara mudah orang nak sailang. Normaly orang terdekat kita yg dah tahu selok bisnes kita akan copy apa yg kita buat. Suplier kita , sumber kita , staff kita ..malah client kita… haishh mcm2 lah dunia bisnes ni… Nampak senang tapi bila dah buat n lalui baru ada akai.. Best ke tak best hahaha only yg kuat sahaja akan meneruskan perjuangan …. Chaiyokkk

Cafe kawan aku ni bisnes “orang kita” la. Tapi bila dah semua kaum satu Malaysia dah support dia bajet dia senang2 bole run benda sama la …. Kerja nak senang kununnya.. Eh silap besar kikikiki. Korang follow lah IG dia ni ok. https://www.instagram.com/bijou.aradamansara. P/S gambar adalah cafe sementara kawan aku , sweet la pulakk hahaha. KB.

DRAMA ‘KEB*DOHAN’ & CUBAAN RAMPAS SUAMI MEMBER .

RED BALLOON mengisahkan tentang Cho Eun Kang (Seo Ji Hye) seorang wanita berusia 37 tahun, yang masih tak kawin², tiada kerja tetap & membela biawak hidup, Kwon Tae Ki yang 4 tahun muda darinya..Cho Eun Kang jugak pembantu kepada kawan baik dia, Han Ba Da (Hong Soo Hyun).. Kiranya Eun Kang ni orang kepercayaan Han Ba Da la..Apa saja permintaan Han Ba Da pasti Eun Kang takkan tolak..

Walaupun berkawan baik, hidup Han Ba Da ni sentiasa dikelilingi tuah..Ada suami kaya, ada anak comel, rumah cantik, bisnes sendiri membuatkan Eun Kang jadi rendah diri..Mana taknya ada pakwe tapi pemalas, kawin taknak..Eun Kang je la yang dok menanggung dia dengan harapan pakwe tu akan kahwini dia sudahnya bila pakwe dia dpt keje baru, ada gf baru, dia ditinggalkan dengan alasan tak cantik, tua, tak boleh beranak, tak der keje tetap..

Bila Han Ba Da tahu yang Eun Kang dah putus dengan Tae Ki,

Han Ba Da cuba matchmaking Eun Kang dengan orang lain yang kononnya bujang..Eun Kang pun punyalah excited nak gi jumpa blind date baru sudahnya kantoi blind date tu duda anak 2..Eun Kang terasa tertipu seolah Ba Da cuma merendah² dia..Dari situ mula timbul perasaan Eun Kang seolah nak balas dendam dengan merampas suami Han Ba Da,Go Ji Won (Lee Sang Woo)..Nak pulak bila Eun Kang tengok Han Ba Da ni tak sebulu dengan mertua dia sampai nak bercerai dengan Go Ji Won..

Yang buat drama ni lebih menarik tu, suami Han Ba Da, Go Ji Won. Adalah 1st love Cho Eun Kang. Adik Eun Kang pulak sukakan Abang Ipar Go Ji Won. Pakcik Eun Kang pulak sukakan isteri kepada Abang Ipar Go Ji Won

Berjaya ke tak Eun Kang menggoda & merampas Go Ji Won. Yang ni Kak Dewi ternantikan sebab drama RED BALLOON . masih ‘On Going’ pulak..Baru 6 EPISODES tayangan..

Terselit jugak part² kelakar bila Eun Kang buat onar dekat wedding event Kwon Tae Ki tu sebagai balas dendam

Yang minat drama makjang macam ni boleh la tengok RED BALLOON (2022) dekat Viu #ViuMalaysia.. Setakat 6 EPISODES ni pada Kak Dewi takder la sangat scene 18sx yang berat² cuma ada scene tayang² badan je. Cubaan Rampas Bisnes Gagal ?

Leave a Reply