Jangan Invest Scam Emas

Jangan Invest Scam Emas

JANGAN invests apa² scheme emas. especially yang cari downline. Kawan business i dah kena, 2 orang yang follow i dah kena.

Beli emas MESTI dapat on hand, (kecuali anda beli dengan LEGIT bank terus simpan vault dia orang dan dapat cert, ini jenis beli berkilo-kilo itu pun boleh masuk tengok emas korang kalau nak).

Selain dari itu, SEMUA SCAM, Penipu dan tunggu duit anda lebur.

Mereka ni pandai tabur income, tunjuk commissions, tunjuk downline, macam² tunjuk lah untuk collect duit orang. Ahli awal je dapat duit hasil tipu orang, yang lambat sikit join tu rugi selepas tak dapat chance tipu orang.

1. Kalau kena cari orang, downline, kena ajak kawan, family masuk itu 100% SCAM.

2. Kalau invest hari ni dapat at least 50%~100% pulangan 1~4 bulan akan datang, itu 100% SCAM.
_
Emas ni LONG TERM INVESTMENT.
Kau nak makan untung RM1,000 pun kena tunggu 6~10 tahun tau tak? Silap² 13 tahun. Ini kalau kau jual ikut harga semasa emas lah, kalau anda beli barang kemas n jumpa willing buyer sangup beli 500% dari market price then lain cerita. Kalau kau millionair beli berkilo² lain cerita

Cuba anda fikir:
Anda invest apa emas tak boleh tengok atau pegang? Ini bukan stock market. Kau investors kau mesti boleh pergi tengok emas depan mata, betul ke orang tu ada bertan-tan emas?

Kalau kau bukan investors, mesti pembeli emas, persoalan dia, apa yang kau beli kalau barang tu tak dapat?

Fikir lagi:

Dia orang simpan emas tumpang vault bank mana? Pergi cross check. Emas ada beratus kilo, atau bertan-tan ingat boleh simpan dalam rumah atau cikai punya private firm vault storage ke?

Kalau dia orang claim company ada beratus tan atau beratus kilo emas, MEREKA MESTI KENA SIMPAN DALAM VAULT BANK.

Tak ada company gila nak buat private storage vault simpan emas dia orang. Dan tak ada insurance company gila yang nak offer cover kalau vault mereka kena rompak.

Kalau mereka cakap mereka guna Third Party Storage Firm, then minta nama firm dan buat cross check, betul ke company sekian² ada simpan emas dengan sekian² berat?

Kalau company tu tak kasi tau firm atau bank mana mereka simpan emas ATAS “factor keselamatan”, ITU 100% SCAM.

Credit auni amirah

Leave a Reply

%d bloggers like this: