Jebon Selangor JDT

Jebon Selangor JDT

Kalau tgk team Jebon ni, apa dia punya jalan utk bina kejayaan? Mana ada…dia beli kejayaan ja sama mcm zaman MPPJ jadi Juara Piala Malaysia dulu. Buat fasiliti hebat tapi masih gagal lahirkan pemain bertaraf kebangsaan. Sama la mcm MPPJ, time tu dpt YDP gila bola mmg belanja sakan la. Kalau tak, xda la YCL sanggup jadi pemain RM1 semata2 nk join MPPJ walaupun skrg dia claim kata Rm30k.. Cuba lihat KEY player Jebon skrg, semua player kebangsaan yg dikutip dari team lain…

Dah tu, tamak. Bukan semua pun dpt regular dalam 1st team. Boleh kira berapa kali ja turun main semusim… Azrif, Syahmi, Kunanlan, Adam Nor tu semua main bek kanan. Tak cukup dgn Matt Davies dah ada, nak ramai2 palabut apa… Asal saja player tu main skuad kebangsaan, terus nak pancing..dh dapat bukan bg main sgt, ambik lagi walaupun di posisi yg sama. Akhyar, Safawi, Sumareh, tu cuma habuan masuk 10 minit last. Tak cukup ada Ramadhan dgn Ariff…dgn import Sidebe tu lagi…Forestieri lagi.. tu belum lagi kira yg kena peram bertahun2 mcm Shamer Kutty, Hazwan, Shazwan Andik.. tak puas lagi, curi Danial Ting mcm kes Sumareh…dahhh masalah keluarga la konon..takda idea lain ka nak guna. Settle masalah keluarga ja join Jebon…. game apa ni??? Ni dh berjangkit plak penyakit masalah keluarga kat Mora…haha, kartun betul laa kelab lanun ni.

Ni skrg Farizal plak tak perform kat ACL.. dh ada Izham Tarmizi dgn Haziq Nazli pun xnak guna. Takda lgsg kepercayaan kat player akademi sendiri… Buat fasiliti juta², last2 ambik player luar… Silap2 lepas ni ada la GK team lain plak kena curi. Perangai peram nampak takkan hilang. Kalau tak, xda la player tulis syok tgk kwn2 main bola.. dh bagi loan utk main, dipanggilnya balik sbb koyak dgn Nusi. Pastu peram lagi kat Jebon2…. Ni nak suruh org kata skuad depth??? Pastu sembang kata skuad ke2 dia tu cuma guna bajet 2.5 juta tapi boleh top 4 tiap2 tahun….sembang lagi. Yg main pun bkn player skuad ke2 dia… Guna gak player dari team first…eh…Palabut laa…

☝🏻Cnth ayat yg selalu haters JDT komen… saya tunjuk contoh ja, jangan marah saya naa…

Leave a Reply

%d bloggers like this: