Kenapa Aku Suka MLM Forever Living ?

Kenapa Aku Suka MLM Forever Living ?

Aku memang dari dulu kurang berkenan sistem stokis/agen/dropship nih.
(Berdasarkan pengalamn aku)

Sebab itu sampai sekarang aku lebih senang buat biznes MLM.

Sebab apa?

1. Tak ada MOQ. Beli 1 pun dapat harga ahli. Beli banyak pun dapat harga ahli.

2. Tak payah buat stok berlambak² menimbun kat rumah. Nak beli stok ke tak nak, terpulang kat kita. Tengok corak biznes kita macamana. Kalau kau fokus COD, kene lah ada stok produk. Tapi ikut kpd demand. Awal2 biz belum ramai customer lagi, so buat stok sikit udah.

3. Biznes yang tak membebankan. Kau iklan, promote, orang nak, kau oder je kat apps. Kompeni akan poskan ke customer korang. So biznes MLM sesuai la utk student, surirumah, orang yg makan gaji tapi nak cari extra incoma, orang yang susah nak keluar² pos brg dan lain².

4. Untung runcit pun besar. Macam Forever Living, serendah 30% sampai lah 48% keuntungan utk 1 produk.

Biarlah org kata biznes MLM ni kayakan org atas la apa la. Orang yg pernah buat MLM je tahu reality dia. Betul ke kayakan org atas? Jawapan : Tidak sama sekali. “Orang yang berusaha je yang akan kaya dan berjaya dalam MLM”.

Sorry kalau ada yang tersinggung..
Aku share ni berdasarkan pengalaman sendiri. Mungkin pengalaman kita berbeza-beza.

Leave a Reply

%d bloggers like this: