Menyesal Beli Thermomix ?

Menyesal Beli Thermomix ?

Menyesal Beli Thermomix ? Dari korang beli mesin thermomix lambat nak mampus terkebek kebek nak memasak, nak buat teh tarik pun sampai sejam. 7k tu kau beli mesin basuh pinggan install kat dapur korang.

Nyonya sumbat je semua sebelum masuk tidur. Resepi dia senang yakmat. Seketul sabun dishwasher & set hot water wash (for minyak minyak melekat). Bangun esok kering berkilat.

Actually Kita masukkan terus one by one lepas guna pinggan cawan semua tu. Tak perlu kumpul dalam sinki pun. So sinki dapur kekal kosong menawan ibarat Ada pari pari magik tak ada pinggan mangkuk Kotor. Just make sure sisa makanan kita dah clearkan masuk tong sampah. Jangan la kau sumbat segala tulang ikan ayam dalam tu. Itu Rohingya sangat stail nya.

Susunan tu boleh masuk banyak lagi. Tapi kami bertiga dapat banyak tu je pinggan mangkuk periuk belanga Kotor dalam masa sehari. Korang anak 5 mesti 3 Kali Ganda kan? Pun boleh masuk tu janji susun rapat rapat. Sinki & dapur kekal kering, tangan tak kecut, dapur tak berkecah.

Korang perasan tak thermomix endorse artis semua pakai tunjuk? Sebab untuk pengaruh korang berangan sama level macam Artis ada thermomix. Kalau depa guna orang biasa macam nyonya, mampus tak laku lagi kena kutuk.

Hakikatnya kau tahu.. benda tu lambat nak mati. Orang yang ada mild hypertension terus kena stroke pakai thermomix ni. Takat nak show off sebab benda trending mampu berhutang sangat lah melay. Silap silap rumah Artis tu bercinta nak basuh pinggan belanga pakai tangan siap tolak tolak “sapa last makan dia basuh” walau masak pakai thermomix

Korang.Jangan dgr sebelah pihak je tau,/h4>

Pihak tue pulak xpernah ada thermomix..

Mmg la dia kata xberbaloi.. dah mcm mana dia nak buat review kalu dia sendiri xpernah pakai.. Dan korang pulak pergi percaya bulat2..

Cuba korang tanya yang dah ada thermomix dan ada pulak group support yang best..

Dia orang mesti kata
“Ala… Menyesal la Iols .. menyesal sgt tau lambat beli thermomix….” baca ala2 abg Sally cakap😁
Haaa… Gittew…

Ehhhh.. ambe cakap kosong.. xye.. I Ada bukti ok.. nak bukti pm ambe ye..

Hehehe.. selagi nak kabo…

Bukan sekali korang kena racun tau.. berkali2 kena racun drp group support tu.. macam mana kena racun???

Haaaa… Korang xtahu.. sorang buat kek Oren… Abih semua orang rase nak buat.. sorang buat cinnamon rolls.. semua org xlena tido duk teringat nak buat.. Ya Allah… Racun berbisa weiiii… Xdang jadi gajah putih pun..

Haaa… Ari nie ambe belanja mata korang dgn hazelnut chocolate brioche.. nie pun terhasil selepas diracun berkali2… Adoiii…

Thermomix , keperluan atau kehendak?
Berbaloi ke beli Thermomix or end up akan jadi tukun di dapur???

Apa Pro & Cons nya Thermomix ni?

Review ni berdasarkan pengalaman i sendiri sebagai pengguna Thermomix.

Thermomix ni satu gadget yg menggabungkan semua peralatan memasak. So Thermomix ni boleh mengisar , menimbang , menguli , boleh beat adunan kuih , biskut & cake , boleh steam , boleh kisar sehalus2 bahan seperti tepung , snow sugar , boleh buat sendiri susu pekat manis , bahan perasa , paste dan banyak lagi.. even kemudahan Sous Vide pun ada dlm Thermomix.. jd nampak kan berapa byk mesin / alatan2 lain yg anda x perlu beli bila dh ada Thermomix..

Antara fungsi lain Thermomix yg i suka ialah kebolehan mengacau sesuatu masakan dgn suhu panas yg konsistan.. contoh nk buat sambal jawa.. yg perlu kacau 1-2 jam api slow nk dptkan garing yg just nice dan x hangit.. yg paling penting x penat berdiri dan mengacau sampai terpercik2 dkt dinding dapur.. same goes kalau nk buat dodol.. mmg sangat mudah dan cepat..

Thermomix ni sgt sesuai utk org yg tak pandai masak tp suka makan sbb dlm Thermomix ni sendiri ada pelbagai resepi yg korang boleh explore.. org yg busy selalu tak sempat nak masak , org yg ada anak kecik yg nk kena gendong selalu , tetapi Thermomix ni x sesuai untuk org yg malas masak.. sbb kalau malas , beli lah mesin apa pun mmg korang takkan masak.. 😂

Lately i notice ada beberapa lagi brand lain yg agak similar dgn Thermomix , x silap brand dr China.. harga agak murah dan katanya boleh buat mcm2 jgk mcm Thermomix.. maybe tp im not sure sbb i xpernah try brand lain.. apa yg i nak tekankan disini adalah kualiti product.. kalau nak mudahkan perbandingan mcm korang beli handphone.. ada yg suka pakai iphone sbb brand and kualiti yg korang dh tau mcm mana , nak jual balik pun still ada selling value compare to phone brand lain yg boleh pakai tp x sama lah qualiti and selling back value mcm Iphone.. haa gitu lahh..

Apa pun untuk personal review i , mmg i x pernah menyesal beli Thermomix regardless laa apa org cakap psl Thermomix (which is yg byk ckp tu xpernah pakai pun) sbb dr i beli sampailah harini mmg i pakai daily walaupun hanya utk kopek bawang.

Jadi my advise mana yg teringin nak beli , tp nk opt dgn brand lain yg kononnya sama , think twice.. tanya diri sendiri apa yg sbnrnya yg korang cari.. sbb tak nak nanti dgr claim org byk sgt , end up beli benda yg x memuaskan hati..

Yang mana nk ckp , masak manual lg best tu, terpulang.. pilihan di tangan masing2.. ikutlah keselesaan anda tp tlg jgn bg judgment kalau anda sendiri xpernah guna.. tak adil tu..

Yang mana ckp beli emas lg bagus , dr membazir beli Thermomix , pun terpulang jgk.. yg pastinya emas xboleh tlg anda masak / uli tepung buat roti

i sertakan sekali antara gmbr2 makanan yg i dh buat pakai Thermomix..

Nak tahu lebih lanjut , nak tgk demo rajin2 je pm i okk.. im here to help

Ramai thermomix agent nak juai blender thermomix kat chek.

Mai nak habaq

Hangpa nak juai kat chek buat apa? Thermomix ni chek dah ada sejak tahun 1996 lagi. Haaaa dah 26 tahun dah blender chek masih bertahan lagi, tak payah beli dah hat baru. Masa tu hangpa dok dalam diapers lagi chek dah pakai thermomix tau tak.

Chek beli di Malaysia (eh tipu, chek tak beli, chek dapat kat Malaysia, mak yang beli bagi kat chek), bawa pi ke UK, pakai kat sana 18 setengah tahun, lepas tu bawa balik ke Malaysia, pakai lagi 7 setengah tahun sampai laaa ni chek dok pakai lagi blender tua tu.

Laa ni my daughters dok pakai blender tu pulak. Chek kata hangpa jaga-jaga blender tu pasai blender tu lagi tua dari hangpa.

Masa beli tahun 1996 harga dia 2K tapi tahan 26 tahun tak payah maintenance apa pun dan dok pakai lagi hari ni buat sambai belacan.

Tuuuuu diaaaa. Lepaih ni mesti semua agen-agen thermomix sedunia nak pakai statement chek.

Takpa, juai blender baguih, toksah dok juai produk overclaim yang kononnya merawat penyakit kronik dan dok buat palatau. Pi juai thermomix lagi baguih, tolong ajaq depa resipi sihat-sihat naaaaa, chek sokong hangpa. Ajaq depa masak kat rumah sendiri lagi sihat dari dok pi beli macam-macam makanan segera.

Semoga banyak laaa berkat mengajar dan menggalakkan orang lain memasak. Jangan lupa tau, Dr Imelda kata, pilih resipi sihat-sihat naaaaa.

Thermomix or vice versa ?

If awak mampu ada salah satu daripada semua ni, means awak mampu ada thermomix.

Bukan tak mampu, tapi sebenarnya lebih dari mampu.

Cuma belum nampak.

Thermomix 24 fungsi boleh guna untuk satu family, gadget dapur paling minimalis sekali abad 21 ni.

User review bukan daripada orang lain, tapi diri Nene sendiri yang memang start dari user je, takde satu hari pun tak pakai, takde satu hari pun menyesal beli. Malah sentiasa rasa bersyukur, asbab ada thermomix, Nene dan husband menikmati gaya hidup yang lebih flexible. Dan paling best, dapat berkongsi dengan ahli keluarga hasil masakan thermomix 🥰

Dulu sebelum beli thermomix, panda pink jadi apps paling kerap labur duit. Tapi no choice dah sebab tak sempat dan tak larat nak masak hari2. Makanan yang kami beli dah siap pun tak selalunya sedap, ikut nasib dan yang pasti ianya sangat mahal !

Sekarang kami boleh makan apa je yang kami teringin nak makan walaupun kami tak pernah dengar pun apa benda tu, dan yang pasti, kos nya ciput je. Dan barang dalam peti ais sentiasa digunakan dengan sebaiknya. Takde pembaziran berlaku dah yay.

Ada orang tanya, Kak Sally, berbaloi ke beli Thermomix?

Takut nak beli sebab RM6988 harga dia. Kut beli tak berbaloi.

Macam ni guys…
Ada 3 golongan dan perlu tahu ni:

1) Golongan ada duit
Beli baju, beli perabut, beli gadget phone mahal, beli alatan dapur macam2, beli itu ini begitu begini belanja RM7k pun tak kisah, tetiba nak beli Thermomix berkira.

Guys… anda golongan wajib beli. Belilahhh nikmat dunia yang satu ini. Anda tidak akan menyesal. Sungguh. Kalau nak dengar cerita poyo kaitan Thermomix dengan agama:

– dapat masak macam2 untuk suami dan anak2 tercinta. Dapat pahala guys. Masak menu macam hotel.

– dapat beribadah lebih masa guys. Iyalahh. Campak semua, set dan tinggal. Anda pergilah tahajud ke, baca Quran ke apa, masak tinggal tak hangus. Setel ibadah, masakan pun setel juga. Tunggu hidang jer. Pahala ibadah dapat, pahala sediakan makanan untuk keluarga pun dapat. Lagi2 bulan puasa ni.

– dapat layan anak2 kecik dengan sempurna. Sebab kita masak, set2 siap semua dalam momix tu.Dia yang duk kacau. Ada masa lebih layan anak2. Anak2 ke dapur pun tak merbahaya. Anak terjaga, juada tersedia. Lebih masa bergurau senda dengan anak dan suami juga. Gurau dengan suami dapat pahala guys. Jangan duk gurau sangat bulan2 puasa siang hari, malam hari tak per

Dah.. dahhh nanti orang cakap akak penunggang agama plak. Jual thermomix duk cerita pasal pahala bagai. Akak sajer nak jelaskan kat u ols. Yang ada duit, tapi kufur nikmat. Nak beli thermomix pun kedekut yang amat. Ko tak cuba lagi, tak faham dikkk. Seriously Wajib ada. Tak menyesallllll

2) Golongan biasa2
Meh nak habaq. Kalau mampu keluarkan modal RM2988 untuk deposit. Beli dgn deposit. Baki RM4k bayar ansuran 18 bulan. Harga full dan ansuran sama jer sekarang. Untung berganda.

Dah dapat thermomix focus satu dulu jualan geli2. Cthnya jual jus asli lemonade untuk orang nak berdiet tu. Jual ni je guys. Seriously bukan setakat lepas nak bayar ansuran RM222 sebulan tu. Tapi untung berganda2 lagi.

Jadikan Thermomix ni mesin cetak duit. Anda tak reti masak pun auto sedap. Baru bleh jual. Ni tidakkk, tak reti masak pun sibuk nak jual. Pastu jual kuih kat pasar Ramadhan, orang beli bawa balik, nak makan patah gigi keras ketunggg. Gitulahhh.

3) Golongan takde duit.
Tak payah beli. Jangan buat hutang. Utamakan priority anda. Duit tu buat beli pampers dan susu anak. Takyah nak meroyan sangat nak beli. Masak jerlah dengan kuali cap boyo tu. Saya doakan satu hari nanti anda mampu memilikinya juga.

Kita kena tahu level kewangan kita. Yang tak de duit jangan duk ketegaq nak juga. Yang ada duit, belilah satu tak payah berkira sangat. Senang hidup banyak dengan adanya benda ni ya. Lagi2 masa anda itu emas, orang bisnes, orang sibuk, tapi nak juga jadi isteri mithali, belilahhh satu. Thermomix ni boleh turun temurun dik. Berbaloi gila gila.

Begitulah..

Simpan name card akak ni. Jangan duk beli dengan orang lain. Ada free gift best akak nak bagi beli thermomix tauuu… matt uli doh yang boleh terus masuk oven tu, ku bagi free jer. Ofer terhad ni.

Leave a Reply

%d bloggers like this: