ANGGUR

Peluang Untuk Penganggur

MLM Amway Penipu Modal Besar Tapi Tiada Untung ?

MLM Amway Penipu Modal Besar Tapi Tiada Untung ?

Mungkin Ada sesetengah kita Belum tahu apa sebenar ini perniagaan AMWAY, Mungkin Masih Ada menggangap MLM adalah penipu?? Sebab itu kita Tidak mengambil tahu dan menggangap sahaja diri seperti Begini ” Biarlah Saya Begini sahaja” Biarlah Tidak Kaya macam mereka” Biarlah saya hidup sederhana, biarlah saya makan nasi dengan kicap saja” friends.

Buka Minda Anda

Buka Minda anda Jangan berfikiran Begini!! kita Tidak Tau di dunia ini Masih Ada peluang lagi untuk mengubah Nasib kita. Friends, sampai bila kita merungut itu ini lah, ini itu lah.. Bila mahu berakhir Sebenarnya??? Friends.. Tanyalah diri sendiri… Macam mana mahu mengubah hidup yg lebih senang Daripada yg kita Ada sekarang. Jangan asyik-asyik merungut “Bila la Saya kaya” Bila la Jadi datuk”. Itu Hanya angan2 Kau friends..

Apa Kata Kamu tukar fikiran Kamu Jadi seperti Begini ”

1.macam mana Cara Saya mengubah segala Susah saya selama ini?

2. Di mana Saya boleh Berjaya?

3.Bagaimana Saya mengubah kehidupan keluarga Saya?

4. Bagaimana Saya boleh melancong bersama keluarga?

5.Bila lah Saya dapat bersama-sama dengan keluarga Saya?

6.Bila la Saya Bebas segala kerja yang Sibuk ini?

7. Bila lah Selalu meluangkan masa bersama anak Dan suami, isteri ?

8. Bila lah dapat Duit Hari2 ini?

9. Bila lah dapat pakai baju-baju Cantik macam artis ini?

10. Bila lah dapat Rumah mewah ini??

11. Bila la dapat merasa Ada kereta Mewah ini??

Friends …Saya tahu ini Ada dalam fikiran kamu Tapi sampai bila dia berakhir??? Sampai bila??? Tapi Saya Ada Cara untuk menyelesaikannya.. Kamu tahu apa?? Semua Ada dalam Perniagaan “AMWAY”. Kalau Kamu serius mahu tahu Jangan malu ” Inbox saya sahaja ” Nanti Kalau faham Sudah kita sama-sama belajar supaya seperti mereka yang Berjaya di luar Sana.

Kelebihan menjadi ahli Amway ABO Amway Bisnes Owner

1.Mahukan PA insurance coverage percuma suami dan isteri ( terus layak selepas renew keahlian 1st time.)

2.Menjadi pengguna sahaja, tapi tiap bulan bonus masuk

3.Mahu pendapatan tambahan rm300-rm500(guna dan jual sikit2).

4.Mahu income RM1000 – RM5000( menjadi pengedar aktif).

5.Mahu menjadi usahawan korporat yang berjaya ( no limit income) boleh melebihi > RM1 million setahun. Pendekatan – “Sky is the limit”

Kita ada pilihan nak jadi pengguna biasa atau nak buat bisnes Amway hingga taraf JUTAWAN!

Jadi pengguna biasa, bonus biasa biasa lah.

Cuba aktif dan buat bisnes Amway ikut cara dan landasan yang betul. Income jadi sangat luar biasa…insya Allah..dengan syarat kita sanggup belajar, fokus dan konsisten!

Perniagaan Amway perlu berguru. Perlu ada upline yang guide. Takleh buat sendiri sendiri kerana ia adalah team work .
Anda hendaklah bantu orang lain untuk berjaya adalah syarat untuk anda berjaya.

Amway ada 14 jenis bonus.Dan itu yang tersurat, namun sebenarnya ada lagi bonus yang tidak tersurat.( yang kadang2 tidak terfikir pun)

Jangan lah pandang peluang bersama Amway ni sebelah mata.

Saya nak berjaya dan mahu seberapa ramai untuk sama sama berjaya supaya kita boleh bantu lebih ramai insan lain ke arah kehidupan yang lebih baik.Insyaallah.

Itulah Amway

Jom belajar buat bisnes Amway. Ia tak senang..tapi tak juga susah.

Join ahli Rm60 sahaja

Bukan kaleng kaleng janji dari amway ni..

Nak beri yg thorbaek utk ahli dan pelanggan
Sebab tu bisnes amway dah lebih 60 tahun bertahan.
Sebab tu amway ni bisnes MLM no 1 di dunia
Amway adalah MLM tulen..
Bukan MLM tipu orang..

Kalau tak takkan kerajaan malaysia pun berani beli saham Amway Malaysia..
PNB, KWSP, TABUNG HAJI antara Agensi kerajaan Malaysia yg jadi pemilik Amway Malaysia.
So rugi kalau korang tak buat Amway dari Sekarang..
Lagi teramat rugi utk org yg pandang Amway ni sebelah mata..

Kau berani…???
Meh pm tepi Kalau nak join Amway
Join team JZT banyak kelebihannya..

BERANI MENCUBA?
Bukan kaleng kaleng janji dari amway ni..
Nak beri yg thorbaek utk ahli dan pelanggan
Sebab tu bisnes amway dah lebih 60 tahun bertahan.
Sebab tu amway ni bisnes MLM no 1 di dunia
Amway adalah MLM tulen..
Bukan MLM tipu orang..
Kalau tak takkan kerajaan malaysia pun berani beli saham Amway Malaysia..
PNB, KWSP, TABUNG HAJI antara Agensi kerajaan Malaysia yg jadi pemilik Amway Malaysia.
So rugi kalau korang tak buat Amway dari Sekarang..
Lagi teramat rugi utk org yg pandang Amway ni sebelah mata..
Kau berani…???
Meh piyemm tepi Kalau nak join Amway

Wasap= 0176122948

MLM Amway Kaca Mata Islam

Ciri ciri perniagaan Islam

1. Bebas daripada riba’

· AMWAY menawarkan ansuran tanpa faedah. Beli cash atau ansuran, tiada interest!!

2. Bebas daripda makanan hak orang lain dengan cara haram

· AMWAY tidak ambil point pada penajaan downline, MLM lain makan duit/point downline tanpa pengetahuan / tanpa berniaga!!

· Jualan barang AMWAY tiada produk emas & perak

· Keuntungan dan komisen bukan berdasarkan ‘kepala’ atau ahli yang ditaja

· AMWAY tiada kewajiban maintain setiap bulan.

· Setiap upline mesti menaruh usaha atas jualan orang bawahannya

· Tidak menggunakan skim pyramid, (downline boleh potong upline bila2 masa)

· Mempersembahkan sistem komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami

BENARKAH AMWAY YAHUDI??

Ø Pengasas AMWAY adalah berasal dari Belanda, bukan yahudi!! Kemudian mereka berhijrah ke Amerika sebelum tertubuhnya AMWAY

Ø Mengikut hadis Nabi S.A.W

“Bahawanya Nabi SAW telah membeli makanan daripada Yahudi dengan menangguhkan bayarannya untuk tempoh tertentu, dengan mencagarkan baju besi baginda

Ø Hadis itu menceritakan bahawa jual beli dengan Yahudi dibenarkan selagi mengikut nas nas islam

Adakah AMWAY menggunakan sistem PIRAMID?

Ø Sistem pyramid adalah sistem penindasan terhadap orang bawah

Ø Macam lumrah manusia!!

Ø AMWAY ada sistem pyramid, tapi konsep tidak menindas orang bawah!!

Ø Asalkan siapa kerja lebih, duit pon lebih!! Adilkan??

1. Adil dan saksama

❤️ Pengurusan AMWAY

o TIADA BELIAN WAJIB

o Tiada stokis (tiada siapa boleh buka stokis, orang kaya dan miskin kerja sama sama

o Tiada bonus penajaan

o Tempoh percubaan yang munasabah (1 tahun, money back guarantee)

o Perniagaan Islam mesti kedua dua pihak meredhai

e.g. sketika urusan jual beli penjual dan pembeli selalo berkata “saya jual…saya beli”

2. Produk

Ø Produk AMWAY mesra alam

E.g: LOC (HOME CARE product)

· Tuang air sabun dekat pokok, pokok tidak akan mati,

· Tuang dekat sungai, ikan tidak akan mati

· Biodegradasi walaupon botol LOC!! Bermaksud, botol2 dari AMWAY mudah reput dan mesra alam

Ø Produk AMWAY jimat

E.g: Dish washer : RM 27 (1 liter), kemudian boleh dicairkan kedalam botol yang lain kepada 33 botol!!! Persamaan satu botol RM 0.80!!jimat bukan??

Ø Produk AMWAY berkualiti

· Ada ladang sendiri

· Ada kilang sendiri

· Ada 145 saintis untuk R&D produk

v “lihat pada kualiti, bukan kuantiti” – kata kata ulama’

v Halalan Thoiyyiban

o halal lagi baik

o produk AMWAY ada jaminan kepuasan!!

o Every product, ada money back guarantee.

Leave a Reply

%d bloggers like this: