kesan intermittent fasting

Kesan Intermittent Fasting Kepada Anggota Badan?

Kesan Intermittent Fasting Kepada Anggota Badan? Intermittent Fasting (IF) atau puasa bergilir telah menjadi satu trend baru dalam dunia kesihatan dan kecergasan. Teknik ini melibatkan kitaran pemakanan dan puasa yang…
manfaat minyak zaitun

Manfaat Minyak Zaitun

Manfaat minyak zaitun @olive oil. 8 Khasiat Minyak Zaitun Untuk Jantung & Otak Anda Serta Pentingnya Sebagai Lemak Sihat Dalam Pemakanan Sihat Kita. Satu Sudu Minyak Zaitun Asli Mengandungi: 120…
penyebab perut buncit

Elak Perut Buncit

Elak Perut Buncit ? Salam sejahtera semua. Alhamdulillah, hari ini, saya nak share lagi tips nak elakkan perut buncit nih. Bagus tips ni dan boleh diamalkan. Macam biasa saya ambil…
kesan obesiti

Kesan Obesiti Boleh Sebabkan Kanser Lemah Tenaga Batin

Kesan Obesiti Boleh Sebabkan Kanser Lemah Tenaga Batin ? Orang yang mengalami obesiti berisiko tinggi menghidap kanser? Berhati-hatilah! Anda tahu tidak kesan obesiti atau berat badan berlebihan boleh meningkatkan risiko…
Anuar zain awet muda

Anuar Zain Awet Muda

Anuar zain awet muda ? Ramai yang akui muka Anuar Zain tak dimakan usia walaupun usianya kini dah 43 tahun. Beliau sentiasa tampil segak sehingga mempesonakan sesiapa yang memandang. Tambahan…
Panduan Pengambilan Ubat Bagi Jemaah Haji

Pergi Haji Kena Sihat

Pergi Haji Kena Sihat ? Selamat sejahtera dan salam jumaat semua. Apa khabar saudara dan saudari. Alhamdulillah hari ini kami kr jogja untuk trip lawatan, sambil belajar dan membawa hasil…
bahaya obesiti

Bahaya Obesiti

bahaya obesiti ? Bahaya wooo, jangan buat main main. Dah lama saya tak update blog nih. Takpalah, jangan lupa, ye, gambar di bawah khas untuk anda faham bagaimana obesiti ini…
Rahsia Kecantikan Janet Khoo

Rahsia Kecantikan Janet Khoo

Rahsia Kecantikan Janet Khoo ? Pelakon, Janet Khoo, mengakui bersyukur mempunyai wajah awet muda walaupun sudah menjangkau usia 40-an. Janet atau nama penuhnya Janet Khoo Kheng Hoon, 43, berkata beliau…
tips makan nasi lemak

Tips Makan Nasi Lemak

Tips makan nasi lemak untuk kurus sihat dan bertenaga. Kena tahu kita boleh enjoy makan. Tapi kenalah belajar macam mana nak makan. Lagi lagi jangan melampau sudah. Ok jom baca…
sakit sendi

Sakit Sendi

Ramai orang mengambil suplemen untuk menyokong kesihatan sakit sendi. Ada yang mengambilnya untuk melegakan sakit sendi semasa, sementara yang lain mengambilnya untuk mengelakkan kesakitan daripada berkembang. Kebanyakan suplemen untuk kesihatan…
Kopi Haram Dalam Diet

Diet Kopi Untuk Kurus ?

Orang kata minum kopi bagus lagi dari minum teh kalau nak diet, sebab tu kekadang tengok orang minum kopi ni badan kurus, walaupun sebenarnya tak semua kurus, jadi untuk artikel…
makanan wajib kena elak

Makanan Wajib Kena Elak

Makanan Wajib Kena Elak ? Akibat terlalu makan mee maggi setiap hari, lihat hasilnya yang amat mengerikan...Ini adalah kisah benar. Usus budak ini terpaksa dipotong sebanyak dua kali kerana makan…