daging bukan punca gout

Daging Bukan Punca Gout ?

Daging Bukan Punca Gout ? Daging, makanan laut bukan punca kepada gout. Punca yang sebenar ialah kau banyak ambik sucrose, fructose dan diet high carb. Ia menyebabkan buildup level uric…
kopi kunyit hitam

Kopi Kunyit Hitam

Kopi Kunyit Hitam ? Bila gula tinggi dalam badan tu yang menyebabkan anggota badan rasa lemah, kaki rasa kebas, perut cepat lapar, kerap kencing malam & luka lambat pulih. Saya…
kurus luar gemuk dalam

Kurus Luar Gemuk Dalam

Kurus luar gemuk dalam adalah masalah yang melanda ramai orang bila dah berjaya buat diet. Mereka rasa mereka kurus, tapi sebenarnya ada masalah menanti. Apa sebenarnya yang berlaku ? Jom…
kaitan obesiti dengan hormon

Kaitan Obesiti Dengan Hormon

Kaitan Obesiti Dengan Hormon ? Obesiti dan hormon. Hormon leptin, insulin, estrogen, androgen dan hormon pertumbuhan mempengaruhi selera makan, metabolisme dan pengagihan lemak badan kita. Orang yang gemuk mempunyai tahap…
cut sugar boleh kurus

Cut Sugar Boleh Kurus ?

Cut sugar boleh kurus ? banyak tips yang bagi supaya kita kena buang semua gula kalau nak kurus. jom kita baca pakar pakar dan testimonial yang berjaya cut sugar. Ada…
cara low carb diet

Cara Low Carb Diet

Cara low carb diet dah jadi trend sekarang. Kebiasaan diet kena makan cukup nutrisi, ada teknik yang kurangkan karbohidrat sebab kesan lemak dan insulin. Jom baca cara terbaik nak buat…
makanan melawan gerd

Makanan melawan GERD ?

Makanan melawan GERD ? Gelisah. Tekak rasa penuh dan sukar nak telan. Perut rasa panas. Sentiasa sendawa dan angin. Makan apa pun tak hilangkan gejala ini. Sampai nak tidur pun…
kurma mentega tak sihat

Kurma Mentega Tak Sihat ?

Kurma Mentega Tak Sihat ? Macam macam trend viral , ada yang kata sedap, tak sedap, ada lagi pakar diet kata sihat, tak sihat, lemak baik, lemak jahat, dan macam…
ubi keledek manis jepun

Ubi Keledek Manis Jepun

Ubi keledek manis jepun dikenali sebagai makanan magik untuk penduduk okinawa japan. Dalam dokumentari bluezone, memang ubi keledek manis jepun ni dikatakan power sampai depa hidup lama. Jom kita baca…
penat fizikal mental

Penat Fizikal Mental ?

Penat fizikal mental ? Sekarang ini macam macam cerita orang dah mula penat fizikal. Malah tambah lagi dengan mental, ramai yang terkesan. Ada yang sampai bunuh diri, bunuh anak dan…
makanan diet sihat

Cara pemakanan Diet Sihat

Cara pemakanan diet yang sihat adalah kunci untuk mencapai dan mengekalkan berat badan yang seimbang serta gaya hidup yang sihat. Dalam diet sehari-hari, adalah penting untuk memilih makanan yang memberi…