Manfaat Omega-3 Untuk Kesihatan

Manfaat Omega-3 Untuk Kesihatan

Semua orang tahu yang manfaat omega-3 ni, minyak ikan yang bagus untuk kesihatan. Dulu tengok iklan pasal budak yang pergi sekolah sorang-sorang, cikgu tanya dia, semua dia jawab budak lain…
hypersomnia

Mengantuk Kurang Vitamin D ? Baca Penjelasan Pakar

Mengantuk Kurang Vitamin D ? Baca Penjelasan Pakar ? Vitamin D telah menerima banyak perhatian baru-baru ini. Vitamin D telah lama dikenal sebagai terutamanya pengatur kalsium dan fosforus, membantu melindungi…
Minuman Diet Paling Berkesan

Minuman Diet Paling Berkesan

Minuman Diet Paling Berkesan. Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB,…
tips diet mudah

Tips Diet Mudah

Tips Diet Mudah . Apa khabar semua ? Banyak bebenar sekarang tips diet mudah yang ada kat internet nih. Yang ni antara yang menarik, semuanya pasal Diet, Diet, Sihat. OKlah,…
serat

Serat Sangat Penting Untuk Melawan Diabetes ?

Kekurangan pengambilan serat di dalam pengambilan makanan adalah antara faktor yang meningkatkan risiko penyakit. Kebanyakan negara menyarankan pengambilan fiber antara 21 hingga 40g sehari, manakala WHO menyarankan sebanyak 25g sehari.…
kanser rahim

Kanser Rahim Boleh Berlaku Pada Seawal 26 Tahun ?

Kanser Rahim. Pada usia 26 tahun, Amelia tidak menyangka yang dia menghidap kanser rahim. Ia bermula apabila dia ingin mendapatkan rawatan kesuburan di hospital swasta disebabkan sukar hamil selepas lima…
bahaya pil perancang

Bahaya Pil Perancang

Bahaya Pil Perancang ? Assalamualaikum wbt..Saya doakan sahabat semua, sentiasa berada di bawah lindungan dan rahmat Allah SWT hendaknya. InsyaAllah. APA KATA PAKAR SAKIT PUAN ? Baru-baru nie, saya ada…
Cara Cegah Barah Usus

Cara Cegah Barah Usus

Cara Cegah Barah Usus. Mengikut panduan American College of Gastroenterology, jika anda mempunyai saudara terdekat (ibu bapa atau adik-beradik) menghidap kanser kolon (kanser usus) pada usia sekitar 60 tahun, anda…
minyak ikan

Kajian Minyak Ikan – Bagus Untuk Orang Malaysia ?

Kajian Minyak ikan, menunjukkan minyak ikan mengandungi dua jenis lemak asid poli tak tepu: asid dokosaheksanoik (docosahexanoic acid, DHA) dan asid ekosapentanoik (eicosapentanoic acid, EPA) – kedua-duanya ialah lemak asid…
stress buncit

Mengatasi Perut Buncit

Mengatasi Perut Buncit ? PB tu perut buncit ? hahahha, bunyi macam Premium Beautiful pun ada, apa apa pun, saya dapat info untuk perut buncit disini. 7 langkh perut buncit…