Quantum Metal

Quantum Metal

Beli emas Bukan sekadar dpt nilai ats kertas, tapi dpt EMAS

Dan penting sgt2 taw antara 3 produk yg QM tawarkan ni, mana y sesuai dgn diri sendri😉.

GSA- sesuai sgt y nak gold fizikal setiap hari or setiap bulan sbb keadah ni anytime u guys nk keluarkan.. Go On😉..kena taw jugak ade spread 7% tapi xde caj simpan.

GCA – u guys yg nk ubah konsep “saving dlu baru belanja”.. Ikut kemampuan tp Kena taw keadah ni sesuai untuk long term,n sistem mmg dah warning if u guys nk terminate(jual) emas dlm keadaan emas murah(rugi).. Ade spread 7% n fee 3.5% setahun.

GAE – ni lg Ditekankan guna duit extra yg u guys xnk pakai dlm tempoh(setahun) Dan jgn sesekali guna duit emergency bg menggelakn kerugian “terpaksa jual” dlm harga emas tgh murah.. N fee 3.5% setahun n spread 3%(gaex10) 4%(gaex5)… SO tgu harga emas naik baru jual k. DAN TLG FAHAM KONSEP PEMBIAYAAN TAWARUQ MURABAHAH

PALING PENTING QM X TAWARKAN DEVIDEN OR PROFIT SETIAP HARI, BULAN OR TAHUN.. TAPI PROFIT BERGANTUNG PADA KENAIKAN HARGA EMAS SEMATA✅…

HAAA LG SATU.. REGISTER ACC QM FREE JEE TAW, XDE DEPOSIT2 LAA

————-

Ada yang kata QM adalah syarikat scam. Cuma hebatnya syarikat scam ini

– ia bayar USD 50 juta kepada semua pelanggan mereka dalam masa 1 minggu!!!

Kalau kita nak tahu syarikat itu scam atau tidak- kita tengok kemampuan syarikat itu samada ia boleh bayar atau tidak ketika harga emas memuncak.

Pada bulan March baru ini, bila terjadinya peperangan Rusia/Ukraine, harga emas naik mencanak. Rata-rata 80,000 orang customer (sekarang dah 230,000 orang) dalam QM jual emas pada masa yang hampir sama (dalam masa 1 minggu). Semuanya dapat pulangan modal dengan keuntungan lumayan. Tidak ada yang komplen QM tak bayar. Ada yang mendapat keuntungan mencecah lebih 100% dalam masa 40 hari. Dianggarkan QM terpaksa membayar dalam sekitar USD50 juta dalam masa seminggu. Jika ia syarikat scam, manalah syarikat ini nak cari duit sebanyak tu. Baik dia menghilangkan diri dengan RM 200 juta.

————-

Lepas bersara dari Bank Mualamat

beliau join Quantum Metal baru jer 14 hb lepas beliau join QM. Passive income lepas bersara. Amazing Story ☺️

Tengok video tu.. Orang nya ceria.. Humble..

“Sy berdiri depan anda sekalian sebab sy nak aura org2 yg hebat seperti anda sekalian. Satu tepukan utk anda semua”

“Nama sy Mohd Razif Mohd Nor. Sy berkhidmat dgn bank selama 40tahun. Sy baru bersara bulan lepas”

Antara portfolio beliau sblm bersara ialah berkhidmat di RHB Bank dan bersara pada 2016 pada usia beliau 60 tahun. Kemudian sy bersama As Salihin, sy buat ceramah tentang will writing di masjid dan pejabat2 kerajaan selama 6bulan.

Kemudian CEO bank Muamalat Tan Sri Datuk Dr Mohamed Munir telefon sy. “En. Razif, dengar u dah bersara? Mai lah join Bank Muamalat..” “Dato, Sy dah 60..” “Tak per kita bagi sehingga umur 63..”

“Oohh seronok lah..sy pun join Bank Muamalat. Sy join Bank Muamalat sebagai Head of Consumer Banking Division. Pada masa itu lah sy berkenalan dgn Dato Lim Khong Soon. Kita launch Quantum Metal-Bank Muamalat gold, terima kasih dato for introducing ur gold to Bank Muamalat.”

#quantummetal
#solusipemulihanekonomi
#emaspatuhsyariah
#adaemasadaduit

TEAM FAHAM PASAL QUANTUM METAL

Bagus anak2 mak…hahaha senang ada team yang faham in out pasal QM ni..tak perlu nak tergugat dengan orang luar sebab mereka je tahu macam mana ekonomi mereka improved banyak dengan QM.

That’s why saya pentingkan kualiti customer dari kuantiti…
Kalau ramai customer tapi banyak songeh saje nak cari gaduh..awal2 lagi saya dah next kan..

Honestly saya tak rasa sayang pun untuk next kan customer yang banyak masalah sebab saya nak buat bisnes QM ni dengan mereka yang betul2 nak sahaja.

Bukan nak berlagak tapi kita nak pergi jauh…so toxic2 ni akan melambatkan perjalanan bisnes kita.

Korang pun kalau customer memang saje nampak nak cari gaduh..just cut them off…next je..ramai lagi customer yang perlukan bantuan kita ok…jangan bazir masa dengan mereka yang tak nampak permata dalam QM ni.

Bukan customer je yang kena pilih introducer.
Kita consultant pun kena pilih customer yang boleh berjalan jauh dengan kita.

Travel buddy ni dia perlu masuk ngam2 dengan kita tau!

Ok guys…selamat menceduk customer yang tgh 50-50 tu ye!

Yang nak join team saya meh2 saya tolong korang ye!

KECOH PASAL QM ?

Pada april 2021, QM telah membeli syarikat OTC di Nasdaq dan namanya ditukar ke QMEI (Quantum Metal Exchange Incorporation). Ini adalah langkah sebelum QMEI diniagakan di NASDAQ. Sekarang akaun QM sedang proses untuk diaudit (financial year – June). Langkah ini diambil untuk mempercepatkan QMEI diniagakan di NASDAQ. Kalau ikut proses biasa, ia sekurang-kurangnya ambil masa 5 tahun untuk dimasukkan ke bursa saham. Jadi tidak ada apa-apa masalah pun tentang hal QMEI ini malah ia memberi gambaran kehebatan QM.

Kenapa QM nak masuk ke Nasdaq dan tidak di BSKL⁉️

Kerana QM ingin menjadi pemain global dalam industri emas. Sekarang pun QM telah ada cawangan di Indonesia, Thailand, Australia, Canada, US dan banyak negara lain. QM adalah pembekal emas kepada Bank Muamalat, Affin Bank, Alliance Bank, Rajhi Bank dan Bank Koperasi. QM telah menpunyai lesen untuk membuka Bullion Bank di Australia dan sedang berusaha untuk melancarkannya. QM juga sudah ada syarikat mining mereka sendiri.

Jadi tuan/puan, jika anda join QM, sebenarnya anda sedang join satu syarikat yang sedang meningkat naik. Jualan emas tahun lepas sahaja telah melebihi RM 1 billion. Ia bakal menjadi syarikat unicorn Malaysia.

DENGAN HANYA RM350

Anda boleh memulakan perniagaan EMAS ONLINE!

Langkah Pertama
Daftar secara percuma di link yang disediakan!

Lengkapkan proses pendaftaran, upload IC, Bank Statement bagi membolehkan Bank ANDA menerima pembayaran daripada syarikat

Langkah Kedua
Beli EMAS GSA (Gold Storage Account) minima RM 10 untuk mengaktifkan akaun!

Yea dengan hanya RM 10, Anda sudah boleh membeli EMAS!

Langkah Ketiga

Beli EMAS GAE 5x 3 unit di mana dengan modal USD 25 x 3 unit = USD 75 Anda sudah layak untuk menjadi Rakan Niaga berstatus Introducer Syarikat Quantum Metal yang merupakan salah satu syarikat pengedar EMAS terbesar Malaysia.

Kini ANDA boleh menggunakan referral link ANDA untuk memulakan perniagaan EMAS ANDA!

Anda akan mendapat:

0.5% Komisyen untuk setiap pembelian EMAS GSA

1.5% Komisyen untuk setiap pembelian EMAS GAE 5X

2% Komisyen untuk setiap pembelian EMAS GAE 10X

Apa itu GSA, GAE 5x & GAE 10x ?

Penerangan Ringkas GSA, GAE5X, dan GAE10X

GSA : Gold Storage Account

Gold Storage Account merupakan Akaun Simpanan Emas yang anda boleh gunakan untuk transfer, jual dan juga Gold Convert @ 85% kepada Tunai. Sekiranya anda ingin keluarkan Emas Fizikal, anda boleh sandarkan kepada berapa jumlah Emas yang anda ada dalam GSA anda dan keluarkannya, minima 1 g.

GAE : Gold Asset Enhance

GAE merupakan sebuah Akaun simpanan berganda, di mana anda boleh pilih samada untuk simpan dalam GAE5X ataupun GAE10X.

Sekiranya anda pilih untuk simpan dalam akaun simpanan GAE5X sebanyak RM 100, nilai emas yang ada dalam akaun GAE5X akan berganda 5 Kali Ganda kepada RM 500. 1 unit GAE5X : USD 25

Sekiranya anda pilih untuk simpan dalam akaun simpanan GAE10X sebanyak RM 1000, nilai emas yang ada dalam akaun GAE10X akan berganda 10 Kali Ganda kepada RM 10,000. 1 unit GAE10X : $250.

Management Fee hanya 3.5% sahaja daripada jumlah financing.

Sebagai contoh,

Untuk GAE5X,

Modal Kita: USD 25

Fasiliti QM : USD 100
Jumlah Simpanan : USD 125

Management Fee : 3.5% x USD 125
*Management Fee dibayar kemudian

Untuk GAE10X,

Modal Kita: USD 250
Pembiayaan QM : USD 2250
Jumlah Simpanan : USD 2500

Management Fee : 3.5% x USD 2250
*Management Fee dibayar untuk setahun dahulu.

Walaupun nampak GAE5X lebih murah, tapi sebenarnya GAE10X lebih berbaloi sebab ‘Spread’ atau pembezaan harga ‘QM Sell’ atau ‘QM Jual’ & ‘QM Buy’ atau ‘QM Beli’ berbeza. Perbezaan tersebut:

Spread

GSA : 7%
GAE5X : 4%
GAE10X : 3%

Spread GAE10X yang sangat rendah ini, kemungkinan paling rendah di pasaran adalah sebab utama ramai klien QM pilih GAE10X!
Tak Faham lagi dan perlukan Bantuan ?

WA jer saya!
Saya Bantu!
Ayuh Ambil Langkah Bijak untuk mulakan Perniagaan Emas ONLINE Anda sekarang!

Kami akan Didik, Bimbing dan Bantu ANDA untuk membina perniagaan sampingan yang telah mendapat pengiktirafan patuh shariah dan terbukti membantu ramai orang untuk berupaya membeli dan menyimpan EMAS setiap bulan!

Leave a Reply

%d bloggers like this: