Rahsia Cina Body Lawa

Rahsia Cina Body Lawa

Rahsia Cina Body Lawa. Tetiba teringat resepi dari sahabat (berbangsa cina). body memang cantik. luar dalam cantik

Tak yah susah2 beli jamu/detox atau herba apa2 yang kite xtau entah bahan dari mana. Jadi cuba resepi traditional ni baik untuk luar dalam wanita.

cuma guna 3 jenis bahan semulajadi jer

Harini baru nk try buat kite tengok apa akan jadi pasni.

BAHAN-BAHAN
3 biji lemon dihiris nipis ( jangan buang kulit. sebab kulit banyak khasiat
3 labu bawang putih ( dibuang kulit )
2 inci halia ( sebesar ibu jari kaki )

*lemon tu beli yg tempatan. Jangan beli yang diimport (dh disembur bahan kimia) sb rasa agak pahit. nak kurang pahit campur dengan madu.

*Jangan risau pasal bau bawang sb bau akan hilang bila dh campur dengan bahan lain.

yang best badan terasa ringan je. dah minum jadi ketagih je. memang betul2 banyak khasiat.

CARA PENYEDIAAN
1. potong halus 3 bahan ( nak tau bahan apa ? nt sy share diruang komen )
2. campur bahan tadi bersamaan 1.5 liter air
3. rebus selama 6-8 jam ( slow cooker )
4. sejukkan dan blend
5. tapis or tak terpulang. sy tak tapis
6. lepastu dh boleh minum

CARA MINUM
ambil 2 sudu + madu 1 sudu
ambil pagi dan malam sahaja
selebihnya simpan dalam peti dan amalkan setiap hari
Kelebihan/khasiat :
Nak kurus + perut kempis + buang toksin + buang air lawas + untuk dalaman wanita + buang angin + badan ringan + macam2 lagi khasiat

KHASIAT
1) Minum air lemon sblm makan/minum apa2 pada waktu pagi dpt fine tune sistem penghadaman kita dan mencegah drpd masalah spt perut kembung, angin, dan heartburn.

2) Lemon ni bersifat antiseptik dan mmg terer dlm “membersihkan” hati kita (bukan masalah emosi ye..haha), selain buah pinggang dan darah kita. Kiranya, kita akan berasa lagi selesa dan lebih bertenaga!

3) Lemon merupakan sumber vitamin C yg utama. Kalo kita minum pagi2 lagi, kita dh xyah risau utk memenuhi kuota vitamin C kita. Lemon juga kaya dgn mineral spt potassium, kalsium dan magnesium

kredit ys

Aku jatuh cinta pada jamila

Aku suka body sexy maimunah
Aku suka wajah imut aisyah

suka wajah suka body suka orang tu syantik kan.
ni rahsia para gugurl jadi lawa.
wajah dia dari hodoh jadi cun melecun sebab pakai serum glowy and kulit jadi putih melepak macam cina.

Body dia sexy sebab first dia selim pakai sexy lady and aset dia memang terangkat abis apply pudding montok.

set gugurl tercantik ni dah viral satu malaysia taw pi grab 4 barang ni lekaih. sebab harga diskaun limitef
Nurul Elly ElyxnxJual / Beli / Swap Handphone Batu Pahat

A4 waist challenge

Di negara China, popular satu jenis trend fit yang diberi nama “A4 waist challenge” dalam kalangan gadis remaja.
Konsepnya mudah saja, kalau nak tahu gadis tu fit ke tak, body dia mesti sama besar @ lagi kecik dari kertas A4 tu. Kalau nampak lebihan, dikira gemok.
Golongan gadis remaja kat negara barat pun dah start buat tapi tak sepopular China. Agak2 korang, sesuai ke trend ni buat kat Malaysia? maybe bilangan obesiti boleh menurun

GUYS TAHU KAH KAMU KEBAIKAN TEA SANNA ?

PERNAH DENGAR PASAL PRODUCT NI ??
YES GUYS TEA SANNA ANTARA PRODUCT SLIMING YANG KITA BOLEH CUNSUME UNTUK MENDAPAT KAN BODY GOAL KAMU
TEA SANNA INFO

(Teh Daun Herba Jati Cina Mekah) atau dikenali slimming tea.
Tradisional Masyarakat cina telah mengamal daun senna ini selama 2000 tahun dahulu.
Khasiat daun senna mampu merawat pelbagai penyakit & melangsingkan badan.

Antara khasiatnya adalah:
✔ Mengempiskan Perut
✔ Melangsingkan Badan
✔ Membuang Lemak
✔ Mencuci Kerak Usus
✔ Merawat Sembelit
✔ Merawat Gastrik
✔ Merawat Kencing Manis
✔ Membersih Darah Kotor
✔ Membuang Toksin
✔ Mengurangkan Kolesterol
✔ Mengawal Tekanan Darah
✔ Melancarkan Peredaran Darah
✔ Meningkatkan Tenaga Batin
✔ Melancarkan Haid Wanita

Cara Penyediaan
Ambil 1 uncang dan tuangkan air panas baru mendidih ke dalam cawan, biarkan larut beberapa minit hingga menjadi suam dan siap untuk diminum.
Waktu Pengambilan
1x Malam (sebelum tidur)
1x Pagi (bangun tidur
Harga bukan member= rm35
Harga member = rm28

GUYS BERITA BAIK UNTUK WARGA SABAH DAN WEST MALAYSIA U ALLS BOLEH
JANA PENDAPATAN BERSAMA
TEA SANNA TEAM KAK SANTTY
+60 10-966 9079 FOR MORE INFO PM JANGAN SEGAN YA
SECARA AUTO BUKAN AUTA YE U ALLS DAPAT BELI HARGA MEMBER NONG !!! JIMAT BERBALOI MASUKKK FULUSS LAGI YAHOO!!!
KEKAL CANTIK DENGAN TEAM KAK SHANTTY SAMBIL SANTAI SANTAI JANA PENDAPATAN FULUS MASYUK BODY LAWA KEKASIH HATI TERPIKAT TERUS MELEKAT TIDAK LEPAS !!!
JOM SUPPORT LOCAL PORDUCT LOCAL BUSINESS GUYS
KITA KITA JUGA BAH INI !!!

PENATNYA YANG BERNAMA NEELOFA NI

Barang lofa, jarang tak kontrovesi. Habis kami-kami yang reseller pun terpalit glemer sama.
Anyway, korang yang nak tambah pendapatan dengan innai viral lofa ni mai wsap Zue ye. Kita dah open untuk 2nd batch tau. Siapa cepat dia dapat.
Tak payah nak susah susah buat marketing dik, sah sah la nama Neelofa ni orang kenal. Jom jadi sebahagian dari team usrah Nunha kita.

Zue suka warna dia. Ekslusive sangat. Ye lah, guna dari 3 jenis daun kot. Macam kita la, nak dapat inai merah kita letak gambir la, nasik la, arang la tumbuh dengan daun inai bagi merah kan. Kalau tak, memang dapat warna asam boi la kan?? Dan, innai asli ni dia ikut warna darah dan suhu badan kita jugak. Jangan la nak samakan diri kita dengan orang lain. Karang tulis lebih kata Zue body shaming pulak. Fikir la sendiri eh.

Sapa sezaman dengan Zue, kalau ingat, dulu kat pasar malam ada juai lipstik nyonya (warna hijau). Pasai nama lipstik nyonya? Tapi bila pakai tak merah hantu cina pon pasai lipstik tu ikut darah. Ada orang pakai lawa ja sweet pinkish. Kalau kulit kelam macam Zue ni pakai, memang nampak lebam la bibir. Sama la konsepnya macam innai Nunha ni.
Apa pun Zue lurv sangat warna dia. Macam orang pakai cutex (nail polish). Tak suka, dok dendiam jangan dok kecam OK.

Leave a Reply

%d bloggers like this: