petua hilangkan darah tinggi

Petua Hilangkan Darah Tinggi

Petua Hilangkan Darah Tinggi ? Di sini terdapat beberapa petua dari beberapa artikel mengenai cara untuk menurunkan darah tinggi terutamanya kepada golongan yang sudah berusia. Berikut adalah beberapa petua yang…
Manfaat Timun Hutan

Manfaat Timun Hutan

Manfaat timun Hutan ? Timun hutan, atau dikenali juga dengan nama ilmiah Sicyos angulatus, adalah jenis tumbuhan merambat yang berasal dari Amerika Utara. Walaupun tidak sepopuler timun biasa yang sering…
pemakanan sihat

Prinsip Pemakanan Sihat

Prinsip pemakanan sihat ? CARA terbaik untuk memastikan keperluan makanan ahli keluarga dipenuhi adalah dengan mengambil pelbagai jenis makanan dan mengamalkan prinsip-prinsip pemakanan sihat iaitu: Makan pelbagai jenis makanan: Mengambil…
kesan intermittent fasting

Kesan Intermittent Fasting Kepada Anggota Badan?

Kesan Intermittent Fasting Kepada Anggota Badan? Intermittent Fasting (IF) atau puasa bergilir telah menjadi satu trend baru dalam dunia kesihatan dan kecergasan. Teknik ini melibatkan kitaran pemakanan dan puasa yang…
kesan obesiti

Kesan Obesiti Boleh Sebabkan Kanser Lemah Tenaga Batin

Kesan Obesiti Boleh Sebabkan Kanser Lemah Tenaga Batin ? Orang yang mengalami obesiti berisiko tinggi menghidap kanser? Berhati-hatilah! Anda tahu tidak kesan obesiti atau berat badan berlebihan boleh meningkatkan risiko…
bahaya obesiti

Bahaya Obesiti

bahaya obesiti ? Bahaya wooo, jangan buat main main. Dah lama saya tak update blog nih. Takpalah, jangan lupa, ye, gambar di bawah khas untuk anda faham bagaimana obesiti ini…
tips makan nasi lemak

Tips Makan Nasi Lemak

Tips makan nasi lemak untuk kurus sihat dan bertenaga. Kena tahu kita boleh enjoy makan. Tapi kenalah belajar macam mana nak makan. Lagi lagi jangan melampau sudah. Ok jom baca…
buah bambangan

Buah Bambangan Hapus Kanser ?

Buah bambangan hapus kanser atau dipanggil juga buah mambangan adalah sejenis mangga atau mempelam liar banyak tumbuh di hutan Sabah. Buah bambangan juga dipanggil buah mawang. Bambangan atau nama saintifiknya 'mangifera…
punca diabetes kencing manis

Cara Elak Kencing Manis Supaya Kaki Tak Kena Potong

Cara elak kencing manis adalah masalah besar. Ia adalah sangat penting untuk membuat pencegahan diabetes keutamaan sekiranya anda pada peningkatan risiko diabetes, sebagai contoh, jika anda mempunyai berat badan berlebihan…
panduan pengiraan BMI

Panduan Pengiraan BMI

Alhamdulillah, untuk hari ini, jom kita tengok apa itu panduan pengiraan BMI, kenapa BMI ni penting dan sebagainya. Oklah sebenarnya, ramai dah tahu pasal BMI ni, formula pun senang nak…
close up photo of medicinal drugs

Pil CLOMID Tak Jamin Dapat Anak Kembar

Pil CLOMID Tak Jamin Dapat Anak Kembar ? Clomid and Clomiphene Citrate ialah ubat kesuburan yang paling terkenal dan mungkin juga kerana ia adalah  yang paling kerap digunakan. Dianggarkan 30%…