krisis kekurangan saintis melayu

Krisis Kehilangan Saintis Melayu ?

Krisis Kehilangan Saintis Melayu ? Nampaknya ramai budak dah mula melarikan diri dari subjek sains, teknologi, fizik, matematik tambahan. Apa nak jadi ? Mari kita bincang masalah ini dengan penuh…
kerajaan melayu champa

Kerajaan Melayu Champa

Kerajaan Melayu Champa ? Kalau anda ingat Melayu ni ada dekat Malaysia, Indonesia dan Borneo sahaja, anda salah! Sila belajar lebih lagi ye. Bukan apa, kita perlu tahu yang sebenarnya…
perangai orang melayu

Perangai Orang Melayu

Perangai Orang Melayu ? Saya orang Melayu. Izinkan saya mengkritik bangsa saya sendiri. Maaf kalau ada rakan-rakan sebangsa saya yang berkecil hati. Perangai Orang Melayu Tentang Pendidikan ? (1) Pemikiran…
sikap melayu untuk berjaya

Sikap Melayu Untuk Berjaya

Sikap Melayu Untuk Berjaya ? Sikap Melayu Yang Jangan Jadi Budaya. Masa isi minyak Myvi kami, di pam sebelah perempuan Cina ni pun tengah isi minyak. Saya isi minyak kereta…
melayu asal dari keturah

Melayu Asal Dari Keturah ?

Melayu Asal Dari Keturah ? Saya baru baca kertas kajian seorang Prof. Bahasa Arab yang dakwa Melayu berasal usul dari Keturah. Kertas kajian ini agak baru juga, tahun lepas punya.…
makcik kemboja hina melayu

Makcik Kemboja Hina Melayu ?

Makcik Kemboja Hina Melayu ? Makcik Kemboja dah viral dengan sikap dia. Dia hina orang Melayu malas dengan niat sbb dia rekod content. Content boleh di edit & itu hasilnya.…
otak kanan melayu hebat

Otak Kanan Melayu Hebat

Otak kanan melayu hebat ? Saya macam biasa akan menulis tentang keywords yang masuk dalam blog saya, bila tengok nuffnang, ada juga orang yang cari tentang otak kanan melayu. Hmm,…
Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya Swingers Pasangan Melayu

Budaya swingers  pasangan Melayu (yang diyakini beragama Islam) dah lama bertapak di Malaysia. Cuma sebelum ni mereka cuma berani dedahkan di laman Tumblr. Itu pun wajah mereka ditutup. Dalam Tumblr,…
blockout 2024 lawan israel

Blockout 2024 Lawan Israel ?

Blockout 2024 Lawan Israel ? Suka tengok gelombang kat US sekarang rakyat mereka sedang buat kempen Blockout 2024. Kempen ajak netizen ramai² supaya BLOCK celebrity/influencer yang bukan sahaja promote produk…
jenis hutang popular malaysia

Jenis Hutang Popular Malaysia ?

Jenis Hutang Popular Malaysia ? 6 hutang yang ramai orang ambil. Akhirnya menjadi beban kewangan bertahun-tahun. 6 hutang popular malaysia yang ramai orang ambil 1. Penapis air. (RM80) Aku rasa…
sheriff narko integriti

Sheriff Narko Integriti

Sheriff Narko Integriti ? Dah tengok filem ni semalam, baru harini rajin nak buat review. Sebuah filem kepolisan thriller arahan Syafiq Yusof. Jujur cakap, ini adalah filem terbaik beliau. Visual…