khasiat pokok sambung nyawa

Khasiat Pokok Sambung Nyawa

Khasiat Pokok Sambung Nyawa, juga dikenal sebagai Gynura Procumbens, adalah sejenis tumbuhan herba yang berasal dari Asia Tenggara dan telah lama digunakan sebagai bahan obat tradisional. Selain sebagai ulam yang…
bahaya gula dalam badan

Bahaya Gula Dalam Badan

Bahaya Gula dalam Badan. Gula putih manis di mulut, racun di otak. Ini fakta, bukan cakap kosong. Gula putih adalah 100% sukrosa tanpa sebarang bahan kimia semulajadi. Ia hanya manis.…
kanser

Cegah Kanser Sebelum Terlambat

Cegah Kanser Sebelum Terlambat ? Kita memang biasa dengar ttg kanser kan. Antara pembunuh nombor satu di Malaysia! Apa yang buat kanser ni membunuh adalah kerana biasanya ia susah nak…
Kaedah Diet Sehari

Kaedah Diet Sehari

Kaedah Diet Sehari ? CLEAN DIET PUNCA RAMAI GAGAL KURUS ! Jangan salah faham, Clean Diet tersangat lah bagus. Cuma Malaysia ni syurga makanan. Keliling kita ada makanan sedap-sedap.Bila kita…
kelebihan lobak putih

Kelebihan Lobak Putih

kelebihan lobak putih. Faedah Kesihatan Wortel Putih yang Mengejutkan. Tidak tahu kebaikan lobak putih untuk kesihatan anda? Ketahui tentang lobak putih dan ketahui manfaat kesihatannya yang mengejutkan. Ramai di antara…
Timun Jepun Bagus ?

Timun Jepun Bagus ?

Timun Jepun Bagus ? Pokok Timun Jepun (Cucumber Japanese Shotgun) Khasiat Timun Jepun. Menurut kajian, timun Jepun dikatakan mempunyai kelebihan berikut: Antidiabetes, antioksidan, membersihkan toksin dan bahan buangan, melegakan iritasi…
roti putih punca gemuk

Roti Untuk Diet

Ada dua roti untuk diet berbeza disini. Satu roti perang. Satu lagi roti putih yang selalu kita makan. Untuk diet roti mana harus jadi pilihan? Beza Roti Perang dan Putih…
beras basmathi untuk diet

Beras Basmati Untuk Diet

Beras Basmati Untuk Diet ? Beras Basmati Pusa 1121 Sella Cream Super (Import)Kami suka beras ni sebab takde bau tengik macam sesetengah basmati. Makan plak rasa ringan kat perut .…
ubat cacing

Kenapa Makan Ubat Cacing ?

Kenapa kena makan ubat cacing walaupun aku dah dewasa. Makan suppement & pkai skincare still nmpk sama je xberkesan meh baca sini PENTINGNYA UBAT CACING Persoalan yg menjadi tanda tanya1.…
Alopecia Kepala Botak ?

Alopecia Kepala Botak ?

Alopecia Kepala Botak ? Sekarang ni, video Will Smith menampar Chris Rock(pelawak) semasa di pentas majlis Oscar berlangsung, sedang tular di media sosial.Ini terjadi kerana Chris berjenaka tentang kepala botak…
sayur zaman sekarang

Sayur Zaman Sekarang

Sayur Zaman Sekarang. OUR SAYUR NOWADAYS. Posting kali ini, indirectly to .Baca tajuk atas nu,Berbanding dengan sayuran yang ditanam berdekad dahulu, sayuran/makanan kita pada harini sangatlah kurang vitamins dan minerals…
Makan Sayur

Makan Sayur Lebih Kalau Nak Kurus

Betul ke makan sayur boleh kurus ? Sayur menyumbang kalori yang lebih rendah berbanding kumpulan makanan yang lain. Lebih banyak sayur anda makan, lebih banyak serat yang anda dapat. Ini…