Shaklee Business Online Yang Paling Menguntungkan

Shaklee Business Online Yang Paling Menguntungkan

Saya mula kenal Shaklee business online asbab masalah period pain saya. Beriya suami saya (masa tu masih berkawan) ajak berjumpa sebab nak berkongsi ‘sesuatu’. Rupanya nak berkongsi mengenai supplement Shaklee. Kami pon buat health checklist. Rupanya dalam 24 point tu, I score 22! Dari situ baru saya tahu betapa tak fit dan sihatnya saya. Walaupun masa sekolah dulu saya sangat aktif bersukan.

borang shaklee

Ada beberapa produk yang dicadangkan oleh suami masa tu dan saya layak untuk mendapat FREE MEMBERSHIP. Percaya tak, bonus pertama saya dari Shaklee adalah RM 80! Masa tu walaupun join Shaklee hanya sebagai ahli makan sendiri, saya boleh dapat cashback juga.

And to my suprise.

Masalah period pain saya yang dialami selama 5 tahun hilang selepas 2 bulan saya amalkan Shaklee. Dari situ lah saya mula jatuh cinta dengan produk Shaklee.

Daripada Seorang Ibu Bekerjaya Kepada Fulltime Business Owner

“Boleh tak kalau saya nak buat bisnes”

Terkejut suami. Yelah, kerja dah elok tapi nak berhenti dan buat business online pula. Saya mula berminat untuk explore business online Shaklee pada awalnya sebab nakkan extra income untuk membeli Set Hamil. Walaupun bekerja sebagai seorang engineer, tapi nak beli supplement untuk diri sendiri pon masih berkira-kira dengan duit gaji bulanan.

Impian saya adalah untuk ada ‘quality time‘ bersama keluarga. Saya inginkan kebebasan masa dan pada masa yang sama menjalankan Business Online dari rumah. Inspirasi saya adalah dari kedua mertua saya sendiri. Merekalah upline Master saya dan saya suka melihat lifestyle mereka dengan Shaklee. Masih sihat dan aktif di usia mereka

Shaklee, My Land of AND

5 Sebab Shaklee Business Online Yang Sangat Berbaloi dan Menguntungkan

1) Fleksible

Shaklee Business Online boleh dijalankan di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. Ini yang membuatkan saya tertarik dengan business Shaklee. Anda tak perlu fikir mengenai modal untuk membuka kedai, tak perlu fikir overhead cost yang kadang sangat membebankan, tak perlu hire pekerja. Anda boleh jalankan bisnes Shaklee anda secara online, ataupun secara offline dimana-mana sahaja anda berada

Modal permulaan untuk bisnes Shaklee juga adalah rendah! Saya memulakan bisnes Shaklee pada tahun 2013 dengan Free Membership. Saya kumpul order dari rakan sekerja dan keluarga. Mereka bayar dan dari situ saya belikan vitamin Shaklee yang dipesan.

Macam bulan April ni ada promo keahlian percuma. Anda tidak perlu keluar duit RM35 unuk harga ahli. Order Set Rahmah Shaklee dah boleh terus jual dan mula bisnes.

Risiko rendah dan tak perlu risau mengenai stok

Sekarang ni Shaklee lebih mudah. Boleh order di website Shaklee dan Shaklee postkan terus. Jadi tak perlu fikir dah soal pos barang. Ataupun anda boleh walk-in sahaja di mana-mana branch Shaklee yang berdekatan.

Mudah kan!

Dan paling saya bersyukur, saya dapat jalankan bisnes saya dan dapat bersama keluarga saya pada masa yang sama.

shaza kl branch

2) Syarikat yang sangat kukuh dan Produk yang dah 100 tahun

Tahukah anda?

Vitalea merupakan multivitamin pertama di dunia yang dicipta oleh Dr Forrest Shaklee, our founder pada 1915 dan kemudiannya mengasaskan Shaklee Corporation pada tahun 1956.

shaklee background

Shaklee mempunyai pelbagai pencapaian dalam jangkamasa 100 tahun Shaklee. Antaranya adalah

  • Dianugerah “Climate Protection oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar USA”.
  • Terpilih sebagai Syarikat Nutrisi Semulajadi No.1 Di Amerika. Memupuk “Green Belt Movement” dengan Pemegang Nobel Peach Price 2004 Dr Wangari Maathai
  • Pemenang Nobel Peace Prize, Dr Blackburn menyertai Team Sainsitis Shaklee sebagai Penasihat

dan banyak lagi.

100 tahun shaklee

Produk Shaklee adalah sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam – Itulah Perbezaan Shaklee (Shaklee Difference) berbanding supplement company yang lain kerana Shaklee mempunyai ahli saintis yang menjalankan ujian untuk memastikan keberkesanan produk Shaklee

the shaklee difference

“Saya inginkan sebuah syarikat yang dapat memperbaiki kehidupan semua orang dalam KESIHATAN, KEBAHAGIAAN, KEMAKMURAN”Dr Forrest C Shaklee

Ini termasuklah ahli-ahli Pure Performance dan angkasawan NASA. Kesemua atlet dan angkawasn membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Memang amazing.

shaklee berkesan nasa atlet

Shaklee ke angkasa!

3) Shaklee ada 12 cabang income! Berpencen dengan Shaklee

Income Shaklee adalah unlimited dari pelbagai sources!

12 cabang income shaklee
purata pendapatan tahunan shaklee

Ini adalah pendapatan tahunan untuk leader dalam Shaklee. Kita buat, kitalah yang akan dapat

4) Perniagaan yang boleh diwarisi

shaklee business online

Di US, Shaklee sudah sehingga 3 generasi!

Di Malaysia pula, ada yang sudah mula mewarisi bisnes ibu mereka seperti En Aniq. Bayangkan bisnes yang kita bina sekarang boleh diwarisi oleh anak-anak dan keturunan kita. Insha-Allah.

shaklee business online

5) Circle yang positif dan best

Dalam Shaklee, saya sentiasa berpeluang untuk upgrade pengetahuan saya dalam ilmu nutrisi, ilmu bisnes, ilmu marketing, ilmu branding dan banyak lagi.

Dapat berkongsi ilmu dan membimbing team adalah satu skill yang boleh kita belajar. Sharing ilmu juga adalah jariah juga tau.

shaklee business online

Ukhuwah antara ahli team juga adalah sangat harmoni. Dalam team kami terdiri dari pelbagai background – doktor, engineer, lawyer, guru, suri rumah.

Everyone is welcome to the family and build your Shaklee business together.

shaklee business online
shaklee business online

Projek Blog Mega

Starting over!

Dari dulu memang seronok menggunakan medium blog untuk menulis. Tapi semua blog terkubur begitu sahaja. Sayang,kan?

Bila diajak mengikuti kelas PROJEK BLOG MEGA, Shaza terus grab peluang. Maka terhasillah blog ni.

Bayangkan blog anda ni adalah kedai Shaklee anda. Your Personal branding yang akan berada di carian google bertahun-tahun lamanya. Mungkin juga ia boleh diwarisi oleh anak-anak kita nanti.

Begitulah bisnes Shaklee suatu ketika dulu menjulang naik disebabkan ramainya orang berblogging. Carian di google search banyak sangat info mengenai supplement untuk ibu menyusu dan berpantang Shaklee. Tapi kini mungkin asbab banyaknya media sosial yang lain, blogging is no longer relevant .

Pentingnya ilmu untuk membuka mata kita.

Bila dah belajar ni, barulah tahu apa itu SEO (Search Engine Optimization). Rupanya ada cara untuk buat orang jumpa bisnes kita. Selama ni kita buat je kan, asal boleh. Tapi bila kita belajar berguru dan bermentor , jalan yang ambil masa bertahun pun boleh jadi paling singkat!

Dan lebih seronok lagi bila kita buat beramai-ramai. Apabila kerja dilakukan beramai-ramai, rasa lebih mudah kan? Semangat pon lain macam. Itulah seronoknya berada dalam Shaklee family. Masing-masing sentiasa akan support each other to be better. Ramai yang beritahu saya, sejak ada Projek Blog Mega Shaklee, mereka lebih rajin menulis di blog. Begitulah apabila dilakukan secara berjemaah.

Saya melihat Projek Blog Mega Shaklee 2.0 ini bakal membuka peluang yang amat besar kepada leaders dan pengedar Shaklee dalam perjalanan bisnes mereka bermula tahun 2023 ini. InshaAllah

For me, I’m just excited that I’m back to writing!

Dapat Peluang Yang Sama

Bila kita berdaftar sebagai ahli Shaklee, kita akan dapat kelebihan, ilmu dan sokongan berpanjangan dari team yang semuanya ingin sama-sama capai kejayaan dan kesihatan yang lebih baik.

Saya nak alu-alukan ibu-ibu yang nak rasai pengalaman dan perubahan dalam kehidupan untuk bersama-sama sebagai ahli dalam team. Hanya guna medium menulis percuma, ada tunjuk ajar yang jelas dan teknik yang sama juga telah buktikan ramai yang meraih kejayaan berganda-ganda.

One thought on “Shaklee Business Online Yang Paling Menguntungkan

Leave a Reply