ANGGUR

Peluang Untuk Penganggur

Tilam Coway Tipu Memang Bagus Untuk Kesihatan ?

Tilam Coway Tipu Memang Bagus Untuk Kesihatan ?

Ada yang tanya saya apa kelebihan Tilam Coway ni? Tanya je dulu kan, baru kita tahu jawapan sebenar. Kalau tak sesat jalan. Ramai yang masih tak tahu kelebihan Tilam Prime Coway rupanya. Tilam Coway tak sama macam tilam yang biasa tepi jalan tahu. Tilam ni tilam yang berkualiti. Kalau perasan kan, tengok tilam² kat kedai yang berkualiti semua mahal² kan. Sebab apa?

Material yang digunakan untuk hasilkan tilam bukan yang biasa². Macam tu la Tilam Coway tilam yang berkualiti tinggi. Memang ada tilam murah,tapi tak boleh tahan lama. Mungkin dalam 2 ke 3 tahun dah rosak.

Kenapa Tilam Coway ?

Tilam Coway ni dihasilkan dengan pocket spring ( individu spring). Kalau tilam yang jenis dulu berkait kan? Ala… Jangan tipu,Lina tahu. Pocket spring ni teknologi baru tau. Tilam dulu² memang tak ada pocket spring ni. Nak cakap baru tu tak la baru sangat. Bukan la teknologi zaman covid ni.

Tapi boleh dikatakan inovasi terkini la. Gitu la mak² ye. Apa pocket spring ni? Tanya mak² ayah² kita. Mana la diaorg tahu kan..kita yang muda tak berapa nak muda pun tak tahu kan. Pocket spring ni adalah spring yang tak berkait antara satu sama lain. Individu spring ni la yang boleh buat uolls tidur lena tanpa ganggu.

Orang sebelah gerak² pun, uolls boleh lena lagi. Memang sesuai tilam pocket spring untuk orang yg sejenis cepat sedar bila ada gerakan kat tilam tu. Lagi² kalau anak² suka lompat² atas katil kan. Tengok video ni macam mana rupanya pocket spring ni. Nanti Lina share kelebihan yang lain lagi

Tips Pilih Tilam Terbaik

TIPS MEMILIH TILAM supaya , tidak lenguh-lenguh badan atau lesu, tidur lena, rehat yang cukup dan kurangkn sakit slip disc bagi mereka yg menghidapi masalah ni. Kaedah yang boleh dipakai ialah tanya penjual TILAM tu kategori samada SOFT, MEDIUM, FIRM atau EXTRA FIRM. Berat kita berbeza,mattress maker juga menghasilkan tilam yg berbeza bg memberikan support terbaik kepada tubuh kita terutamanyer bahagian TULANG BELAKANG.

TILA SOFT – sesuai utk mereka2 yg kurus.utk rakyat Malaysia sy anggarkn berat yg 70kg (lelaki) ke bawah .bg mereka yg tinggi,berat hingga 80kg masih boleh pakai tilam soft ini. (Anda boleh lihat kategori ini dlm katalog)

Sbb ape saya berkata begitu,jika mereka yg berbadan gempal tidur diatas tilam yg soft,sudah pastinyr tilam akan melengkung dan tulang belakang kita xberada pada posisi REHAT.BEBAN tertumpu pada tulang blkg yg terbeban tu semasa tidur.akibatnyr kita akan lenguh2 selepas berjam2 tidur di posisi yg SALAH.

TILAM FIRM – Bagi mereka yg merasakn dirinyr Berisi disebabkn kurang exercise dah terlebih makan..saya suggest pilih sahaja TILAM kategori FIRM.SPRING YG LBH KUKUH diperlukan utk support LEMAK2 kita. Tilam yg firm ini mampu utk support tulang belakang kita supaya XTERLALU TENGGELAM. Majoriti pesakit SLIP DISC memilih tilam yg lebih FIRM.tilam yg lembut menyebabkan mereka lebih DERITA.

TILA EXTRA FIRM – JIKA LEMAK kita TERLAJAK berlebihan, EXTRA FIRM sesuai utk kita. Berat Extra Firm sekitar 120kg keatas. Bagi mereka yg KURUS,tilam Firm ini kurang sesuai utk mereka.akibatnyer kita berada pada posisi tidur yg terlampau terapung.seolah2 tidur atas lantai.tulang blkg juga tidak berada diposisi yg terbaik.

KAMI membekalkan TILAM YG KHUSUS UTK PENJAGAAN TULANG BELAKANG. JENAMA BERKUALITI DREAMLAND YG Diiktiraf. HARGA adalah perkara NO 2.jika beli yg mahal tetapi kategori tilam tu xmatching dgn berat kita..kita akan sakit2 badan.

Kelebihan Tilam Coway

Tilam Coway dapat membantu tidur anda melalui 4 cara :

  1. Keselesaan
  2. Sokongan
  3. Tension-free
  4. Kebersihan

Sama seperti produk Coway yang lain, tilam Coway mempunyai kelebihan yang tidak dijumpai pada the regular store-bought tilam. Coway Mattress menggunakan pelbagai material yang bersesuaian dengan cara tidur anda.

Fabrik anti-statik – Meresap body-static and release-tension.

Memory foam – Mengikut bentuk badan si tidur untuk mengelakkan tekanan terhadap pressure-point dan mengelakkan gangguan daripada pergerakkan pasangan semasa tidur.

Coconut fibre – Meresap kelembapan dan mempunyai cooling sensation.

Latex – Memberi sokongan kepada tulang belakang, peredaran udara yang baik untuk dapatkan suhu tidur yang selesa dan allergen-free.

Spring poket – Memberi sokongan penuh kepada penjajaran badan.

Tilam Coway ini mempunyai dua jenis mengikut cara tidur anda; firm type and soft type. Firm type adalah sesuai bagi mereka yang sering tidur belakang manakala soft type adalah lebih sesuai bagi yang tidur mengiring. Nak info lebih lagi?? Jom comment “PM” sekarang.

Kelebihan Memory Foam

Kelebihan memory foam terletak pada kemampuannya yang bisa menyesuaikan dengan . Berikut adalah beberapa kelebihan yang bisa anda pertimbangkan jika anda ingin mencari tilam yang betul betul selesa dan buat anda tidur nyenyak

Memanfaatkan panas tubuh – Bahan ini memanfaatkan panas tubuh untuk membuatnya lebih lunak sehingga permukaan kasur memory foam akan menyesuaikan dengan bentuk tubuh. Hasilnya, Anda bisa tidur dengan lebih nyaman.

Membagi rata tekanan pada tubuh – Memory foam dapat meningkatkan kualiti tidur dengan membantu membagi rata tekanan pada bagian tubuh saat tidur. Permukaan kasur dan bantal memory foam akan melunak pada titik yang tepat sehingga dapat menyokong sepanjang lekuk dan bentuk tubuh alami.

Tidak mengusik orang lain – Memory foam membantu meminimalisir pergerakan pada permukaan kasur saat tidur. Sehingga, orang yang berada di samping anda bisa tetap tidur lelap tanpa terusik oleh pergerakan Anda.

Meringankan sakit punggung – Tekanan merata yang diberikan kasur memory foam pada tubuh Anda, juga dapat membantu meringankan sakit punggung sehingga membuat tidur menjadi lebih nyenyak.

Bebas alergi – Memory foam bersifat hypoallergenic atau bebas alergi. Hal ini dikarenakan memory foam umumnya memiliki kepadatan yang tinggi sehingga berbagai alergen, seperti debu, jamur, tungau, dan sebagainya, akan kesulitan untuk masuk ke dalam matras.

Tahan lama – Memory foam tidak hanya lebih padat, tapi juga lebih tahan lama dari busa biasa yang menjadi bahan kasur dan bantal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: