Aliran Kak Siah ?

Aliran Kak Siah ?

Dari apa yg aku faham lps baca status Kak Siah tu (termasuk komen2 dia di status seorang public figure yg lain ttg isu tersebut), dia bukan kata kat Nabi. Dia kata utk dirinya sendiri, termasuk la utk org2 skrg ni yg dikhabarkan sering mendengar bisikan dari “Tuhan” utk melakukan sesuatu perkara yg menyalahi syariat atas alasan perintah khusus. Jadi, dia menolak “Tuhan” yg sebegitu.

Bukannya menolak adanya “Tuhan” yg haq (yakni Allah SWT). Kerana dia sedar dia bukan Nabi. Dan tiada lagi Nabi selepas Nabi Muhammad SAW. Maka tiada lah layak bg org2 biasa macam kita ni utk mendapat arahan khusus dr “Tuhan” yg nmpk mcm bertentangan dgn syariat (dr segi zahir).

Maka jika dia mendengar bisikan seumpamanya, dia memutuskan utk menolak bisikan “Tuhan” tersebut. Tiba2 dtg pula status menyondol dr seorang “Pakar Hadis Kebabooom” (bak kata Kak Siah la), perli2 di luar konteks. Tak pasal2 je kena sekolah. Aku bkn nk menyebelahi Kak Siah tu. Tak nak komen pun hal2 lain yg kontroversi ttg dia.

Tu dh masuk isu lain. Cuma dlm isu ni, cuba fahamkan dulu apa yg dia kata, baru komen. Jgn gelojoh sangat nk jd champion sampai akhirnya batu yg dilontar tak kena sasaran, namun melantun ke muka sendiri… Kadang2, isi teguran itu benar, namun ia jadi bersalahan dgn isu yg nak ditegur tersebut. Contohnya bila anak kecil nak minum susu, kita tegur dia supaya jangan minum air longkang.

Isi teguran tu betul dah, tapi bersalahan la dgn tindakan anak kecil tu yg xda kena mengena lansung dgn isi utama teguran tu. Walaupun yg kita nmpk tu mcm berkaitan (ttg minum).

BUAT MINYAK URUT SENDIRI ?

Ada satu soalan yang menarik dari seorang rakan.
Macam mana kita nak buat minyak urut sendiri?

Bab ni pun atok pernah belajar dari seorang kawan. Atok panggil dia Kak Siah, dia ni memang tukung urut tradisional yang agak terkenal di Shah Alam satu ketika dulu. Jadi dalam mengurut ni dia buat minyak urut sendiri.

Dengan skill spy KGB atok, atok berjaya korek rahsia dia sikit lah iaitu cara nak buat minyak urut sendiri.

Bahan yang paling asas ialah
-Minyak masak
-Bunga cengkih
-Halia.

Ketiga bahan ni dimasak dalam kuali sampai mendidih beberapa minit. Kiranya sampai bunga cengkih tu jadi rentung.
Bila dah siap, sejukkan dan masukkan dalam botol.

Tapi sebagai ahli sains di kampung ni atok buat R & D tambahan , kira trial and error lah.
Asasnya tiga bahan di atas juga iaitu minyak masak, cengkih dan halia . Tapi bila dah siap dimasak , atok campur sedikit minyak tanah (turpentine ) dan sedikit minyak disel. Sebenarnya minyak tanah dan minyak disel ni elok untuk dibuat minyak sapu untuk kulit.Boleh juga merawat penyakit kulit yang ringan macam kudis atau bisul. Satu lagi minyak tanah dan disel ni boleh menghindarkan nyamuk dan agas. Selalunya bila atok pi laut waktu malam , memang atok sapu badan yang terdedah dengan minyak tanah untuk menghindarkan nyamok dan agas. Dia bau minyak tanah dia dah tak hinggap pada badan kita.

Untuk minyak urut yang spesial sikit bolehlah buat campur benda lain.Contohnya minya belut , goreng belut kering sekali dengan minyak tu.
Kalau minyak belacak, gorenglah ikan belacak kering dalam minyak tu.

Macam tulah lebih kurang. Tapi kita boleh reka macam macam jenis minyak urut atau minyak sapu mengikut kreativiti kita sendiri.

GROUP WASAP

+ Hj Anuar created group “Jiran-jiran Lorong 9”

+ Hj Anuar added 0157777897

Tina: Kenapa add saya? Saya sorang je perempuan dlm group ni?

Hj Anuar : Salam Tina. Ni group untuk ketua keluarga lorong ni.

Abg Djin : Hi Tina.

Lebai Osman : Morning Tina.

Tina : Kenapa ramai lagi yang tak masuk?

Hj Anuar : Kita add mana yang aktif dulu. Yang lain tu slow-slow.

Abg Jai : Salam Tina. Dah Bekfes?

Tina : Tak suka la group ni.

Lebai Osman : Kami nak berukwah saja. Tina pun boleh kongsi cerita. Mintak tolong kat sapa-sapa dalam group ni.

Tina : Group persatuan penduduk kan dah ada.

Abg Djin: Ramai sangat Tina. Banyak benda. Group ni untuk lorong kita jer.

Tina: Segan la. Tina sorang jer pompuan.

Lebai Osman: Tina kan ibu tunggal. Ketua keluarga pulak tu. Kami kena support.

Tina: Bagi Tina jadi Admin bang haji

Tina change to Admin

Tina added Kak Siah

Abg Djin left

Tina added Siti Salamiah

Lebai Osman left

tina added Ustazah Kamariah

Hj Anuar left

Abg Jai left

Ustazah Kamariah : Group apa ni Tina?

“REALL TESTIMONI ZUE FIT SECARA LIVE “

DARI KAK LA 🥳Thank Kak sudi bertemu ramah dengan zu malam malam pulak tu 😜

Kami tak kenal sebab Kak La adalah kawan kepada kakak ipar datang rumah pun sebab nak facial muka dekat SPA .Biasa la semakin naik usia ni semakin kena rajin jaga penampilan betul tak 😘

Kak La mengalami masalah susah nak membuang tau . Makan banyak pun tersimpan jer dalam perut berhari hari . Korang pun sama ke ? Tak risau !

8 Risiko jika masalah susah nak buang terus berlaku :-

1️⃣Pengambilan makanan berkhasiat menjadi kurang bernilai
2️⃣Berlaku Toksin dalam aliran darah dan mengitari seluruh tubuh
3️⃣Menimbukan beban pada hati
4️⃣Nutrien kurang
5️⃣Najis mengeras sehingga berdarah
6️⃣Usus tersumbat
7️⃣Pembentukan kanser usus besar
8️⃣Mengalami kerandangan

Korang pilih nak biarkan ke atau nak cari solution ? Kalau nak Zu bantu cara mudah korang klik wassap dibawah dapatkan Zue Fit sekarang dan follow jangan lupa

KATAK

Dahulu sewaktu umur saya sekitar 20an seperti yang ramai ketahui dan pernah saya ceritakan, saya memang sangat sangat sangat aktif dalam perawatan alternatif, bukan aktif biasa, tetapi super aktif dan saya membesar dalam kondisi itu semenjak umur saya di bangku sekolah lagi,

Bila pergi ke kes-kes perawatan, adakalanya saya pergi berkumpulan, adakalanya saya pergi berdua dan kebanyakan saya memang berseorangan sahaja, kadangkala ianya lebih selesa begitu malah ada sesetengah klien yang lebih sukakan begitu, personal matters with personal Healer,

Pelbagai jenis entiti saya pernah lihat dan pelbagai jenis peristiwa saya pernah alami, pendek kata yang tak masuk dek akal seperti pontianak terbang, lembaga hitam muncul depan muka, harimau atas meja, budak kecil berlari, siling bergegar, tingkap tiba-tiba pecah dua kali, suara memanggil, suara menangis, malah sehingga wanita merangkak yang sebiji macam hantu jepun pon pernah saya alami,

Maka, perasaan takut sedikit demi sedikit terhakis dari Diri saya sendiri (sehinggalah sekarang) even lokasi yang gelap bagaimana, suasana yang suram macamana, malah tapak yang usang bagaimana pon semuanya seolah saya jadi mapan apatah lagi bila saya sudah mendalami hal-hal yang berkaitan dengan Minda dan Psikologi pula,

Di pendekkan cerita di suatu malam dalam satu kes, saya pergi merawat ke kawasan pedalaman, memang banyak perkara aneh yang saya dipertemukan tetapi semuanya seperti biasa saya memang akan aplikasikan pelbagai teknik, kaedah dan dan cara yang saya miliki, kira ‘weapon’ sayalah, malah cukup efektif pula tu,

Tetapi malam itu, ya malam itu,

Sesuatu yang cukup aneh berlaku,

saya dijumpakan dengan seekor katak, ya hanya seekor katak berupa seperti katak puru, badannya menggerutu, rupanya mungkin agak jelek bagi sesetengah orang, malah langsung tak bergerak hanya diam di satu sudut luar rumah klien ketika itu,

Yang lebih anehnya timbul satu perasaan ketakutan dan keseraman yang entah dari mana,

meremangnya bukan main, segala bulu roma rasa seperti terangkat ke udara, malah saya pula jadi kaget dan berdebar-debar tak tentu fasal, ya, saya akui yang saya amat takut ketika itu, bukan ketakutan biasa, malah sudah lama saya tidak alami perasaan yang seram dan takut begitu,

Untuk pengetahuan, saya tak pernah takut dengan mana-mana haiwan sementelah saya memang pencinta haiwan, apatah lagi seekor katak, saya dibesarkan di rumah kampung, walau bukanlah kampung pedalaman, tetapi memang sewaktu saya kecil-kecil dahulu memang banyak katak di bilik air kami, jadi ianya sudah jadi biasa sebenarnya, malah waktu kecil saya main jirus-jirus air je pada mana-mana katak yang tersesat di dalam rumah kami,

Maka,

Di saat itu,

Di malam yang penuh misteri itu,

Saya pon mengambil keputusan hanya menjauh dari katak tersebut, dan seolah saya tak sanggup nak menghadapinya ketika itu, saya hanya biarkan sahaja, saya tak terfikir untuk menggunakan segala macam ilmu, teknik atau kaedah yang saya miliki,

Kosong,

Ya kosong jika itu perkataan yang boleh diterjemah atau untuk menggambarkan perasaan saya malam itu,

Bila keadaan semakin tenang, saya tersadar dan ya, saya hanya tersadar mengenai satu perkara sahaja,

Apakah saya riak tanpa sadar?!

Persoalan itu menerjah bertali arus dalam awan fikiran saya satu persatu seperti suatu hentakkan tapak tangan di meja berulang-ulang kali dalam tempo tertentu sehingga kita rasa ‘annoying’ dengan bunyi tepukan tapak tangan ke meja tersebut,

Saya mula terfikir,

Dengan pelbagai teknik, kaedah, cara, ilmu yang saya miliki, menerap dan mengaplikasikan malah sangat efektif dalam melawan pelbagai rintangan juga cabaran dalam Dunia perawatan, saya sebenarnya telah menjadi seorang yang bangga Diri tanpa sadar,

Saya riak,

Saya ujub,

Tetapi saya tak sedar,

Saya menyangka teknik-teknik dan kaedah-kaedah itulah yang cukup handal dan berkuasa menyelesaikan sesuatu permasalahan,

saya lupa, ya saya lupa…

Adanya satu Kuasa yang sebenar-benar Kuasa yang mengizinkan segala macam Ilmu saya itu berlaku dan menyata sebenarnya,
.
.
.
.
Saya mula Bermuhasabah Diri,
Saya mula merenung kembali Diri saya,

Katak itu wujud adanya pada ketika itu dan saat itu hanyalah ingin menguji Keimanan dan Ketakwaan saya, jika katak itu tidak wujud adanya di ketika itu apakah saya akan terus hanyut dengan ketidaksadaran Diri saya sendiri dan menganggapi sayalah yang Hebat, sayalah yang kuat dan sayalah yang Berkuasa atas segala sesuatu yang berlaku itu,
.
.
.
.
Maka,

Sejak dari hari itu, saya lepaskan bebanan Energi itu kepada suatu Kuasa yang Maha Kuasa dan saya hanya menjalani dan memanfaati sahaja Kekuasaan yang dianugerahkan itu untuk Memanfaati Diri saya of course dan orang-orang di sekitar saya,

Alhamdulillah,

Semenjak peristiwa itu saya tidak pernah lagi merasa memiliki, saya tidak pernah lagi merasa mempunyai, saya hanya bertanggungjawab melaksanakannya sahaja sesuai menurut Keizinan dan KekuasaanNya,

Saya benar-benar SADAR!

Bagaimana saya dapat TERSADAR dan beralih ke Multiverse Diri saya di tingkatan yang seterusnya,

Inshaallah akan saya reveal pada 23 Julai ini dalam Seminar Kesadaran Quantum di KK Hotel, Kajang nanti… Allah Hu!

Berjumpa kita di sana dalam suasana Cinta Mencintai dan saling Maaf Memaafi 🙏

-Salam Semesta Alam-

Leave a Reply

%d bloggers like this: